Hösten är här och mörkare tider

by on Nov.03, 2018, under Allmänt skrivande


Nu har det hunnit bli den så kallade vintertiden och det mörknar riktigt fort på kvällarna. För drygt en vecka sedan så började en pump att läcka rejält på bubbelbadet och jag trodde ett tag att det var färdigbadat i det men så kom Tim ut från Swebad och plockade bort pumpen, fixade ny packning å så gick den igen.
Ghost brukar oftast vara med ner till pooltrallen och ibland står han och kikar ut mellan staketspringorna om han kan se något djur. Ibland när jag är i lusthuset så hoppar han upp på en stol och så sitter han och kikar ut genom fönstret. Har många gånger funderat på hur han skulle bete sig om han fick syn på nåt rådjur utanför.

Å nu när jag börjat elda i kamin så letar man efter var hundarna är så är det ju bara å gå fram till braskamin för där trängs de om att få ligga närmast men jag förstår inte hur de klarar av att ligga i den värmen som blir framför brasan.

En morgon dök denna bild upp i min messenger på facebook. Det var Janne Åkesson som hade lekt lite vid en mordplats i Stockholm. Tyckte han fixat bilden bra men han bedyrade att han inte trixat mer med bilden än att lagt till texten. Det var min dubbelgångare påstod han. En kort stund senare så kom filmen som bevisade att han hade rätt. Men nog är bilden lik mej och dessutom går ju polisteknikern med ett kamerastativ och en kamera. Men när jag såg honom framifrån så var det lite som skiljde men inte var det mycket.

Andreas och Emmelie från Uppsala kom ner för drygt en vecka sedan och stannade några dagar då de båda var lediga. Å som vanligt fick jag massor av hjälp med de tekniska grejerna som jag hade och även Kevin fick grundlig hjälp av proffset med ett skolproblem då Andreas är både IT-utbildad och El-utbildad.

Å som vanligt hade vi ju mycket att diskutera men måste väl erkänna att jag är ju inte van vid att ha gäster i flera dygn men det gick ju bra. Å nog var Andreas lite imponerad av den senaste kameran som jag skaffat mej så jag misstänker att han snart sitter där själv med en egen.

Den här bilden tog Andreas på Tussen där hon låg i fåtöljen medans han lekte med kameran och jag tycker den är riktigt bra.

I söndags åkte de hem och det var tyst i stugan. Kevin var glad att det inte var skoldag på morgonen utan höstlov. Å på måndagen skickade Rebecca meddelande om att det fanns älgar på fältet men att de var långt borta. Så jag smet ut med kameran och kikade. Jodå fyra stycken fanns det där borta och även lilla Hugo stod där med sin kikare och tittade. Rebecca passade på att ta bilder på oss förstås. De älgbilderna blev inte riktigt som jag ville men efter bara ett par dagar fick jag en ny chans.

Men denna gång var det bara två älgar som var ute och åt av Lelles morötter som ramlat av vagnen eller som blivit kvar vid upptagningen. Det var ju riktigt länge sedan vi hade älgar var och varannan dag utanför stugan men den här veckan var det välbesökt och förhoppningsvis kommer de lite närmare också med tiden.

När Andreas och Emmelie var här så passade vi på att åka bort till Öbonäsbadet vid Ensjön efter att vi skjutsat in Kevin till sin träning. Å den här bilden som jag tog gillade jag. Det blev ju många bra bilder men det  räcker ju med att visa en.

Även Andreas fick prova lite och där hamnade jag som modell framför månen och även den bilden blev riktig bra. Zoomen på kameran ska man i alla fall inte klaga på och någon dag ska jag ta en riktigt bra bild som bevisar även på en karta avståndet till motivet.

Beställde en orienteringslampa med 1200 lums styrka och som kom denna vecka. Nej jag ska inte börja springa om kvällarna och nätterna ute utan denna ska vara på drönaren. Åkte upp till Evalund och där jag tog en bild utan belysningen på 20 m höjd och på 25 m avstånd. Den blev helt svart men med belysningen på och på samma höjd och avstånd går ju faktiskt bilderna att använda om det skulle behövas drönare vid skarpt läge på natten. Gäller ju bara att ha lampan uppladdad också.

Jag tycker inte det var länge sedan jag beställde kött men när jag kikade i frysboxen i veckan så såg man botten på den och det gillar jag inte. Fanns väl någon enstaka liten köttbit kvar men annars mest frysta grönsaker och så högrevsburgarna då förstås. Så det var bara att beställa mer kött.
Å igår kom det  8 kg ryggbiff och 6,5 kg oxfile. Men då orken sista tiden inte varit så bra och tröttheten har varit konstant så nöjde jag mig med att stycka upp en oxfile och en ryggbiff och det andra pressade jag in i kylen så det har jag bestämt mej att ta senare idag och fixa till. Kevin var i alla fall nöjd och glad för köttleveransen.

Framåt kvällen så skjutsade jag in Kevin till träningen och då passade jag på att köra ut till Borgs kyrka och lägga en liten krans och tända ett ljus på min farmors grav. Vintereken står sig ännu så den fick stå kvar men i veckan ska jag ut och sätta dit ett par plantor Ljung också.
När jag åkt tillbaka till Vilbergen så kom Ann ut från centrumet med sin lilla vovve och vi pratade en stund. Hennes mor och min far var ju tillsammans när han levde. Kort efter att hon gått så kom Kevin Hulken ut och vi åkte ner till Sankt Johannes kyrkogård.

Vi gick bort till min mormors grav och la dit en krans och även där tände vi ett ljus innan vi vandrade bort en liten bit till en annan grav där Kevins mor ligger begravd och sedan något år även hans gammalmormor. Tände ett ljus och lade ner en krans och så återvände vi till stugan i skogen. I dag framåt eftermiddagen ska jag åka till Söderköping och till min mors grav och så förbi minneslunden vid Borgsmo och tända ett ljus för min far.
Trodde denna natt skulle bli rörigt men den är ännu en väldigt lugn natt troligen. I Västerbotten vet man ju inte för där valde polisen att inte svara men jag ska ringa igen om drygt en timma så då får vi se om de svarar.


1 Comment for this entry

  • Nicke

    Snart dags du att låter jultomtarna gå på led in värmen i ditt hem
    Och låta trollen promenera ut kylan

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.