En djäkla vecka å vara tråkig

by on okt.06, 2018, under Allmänt skrivande


Veckan som varit har väl kanske inte varit den bästa men jag får väl trösta mig med att det finns dom som har det värre. Denna bild togs i början av veckan och det är faktiskt en drönarbild hur dumt det än låter. Men på grund av slarv och glömska så blev det som det blev. Drönaren for in i några träd för att till slut dimpa ner på backen och där ta en bild där den låg. Själv tog jag bilen upp till positionen där den skulle finnas på ett ungefär. Hade ju redan konstaterat att den trots allt låg på marken och inte satt fast i något högt träd.

Lastade in ”delarna” i bilen och körde hem och la upp vraket på bordet. Den såg ju inte precis flygbar ut så jag packade direkt ner den i orginalkartongen som den låg i när jag köpte den och därefter fixa jag på en adresslapp med destination Mölndal i första skedet och sen transporteras den troligen vidare till DJI i Holland. Får väl se det positiva trots allt att jag har ju en exakt likadan i reserv om det nu skulle dyka upp något drönarjobb för den som syns på bilden får jag väl vara utan några veckor såvida de inte beslutar sig för att skrota den och då får man visst köpa en ny till reducerat pris då de tar denna som reservdelsmaskin.

Å som det inte räckte så började bubbelbadet att läcka och inte så lite heller. På ett dygn hade vattnet sjunkit rejält och först i går på fredagen hittade jag läckan och kunde stänga av den delen. Nu får jag visserligen skruva loss en pump och lämna in då det är packningen på pumpen som pajat och som gjort att den läcker. Men det blir ju förhoppningsvis inte lika dyr kostnad som drönaren.

En vacker höstbild har jag i alla fall tagit. Den här Eken står och växer precis innan man svänger ut på stora vägen hemifrån oss. Å jag kunde ju inte låta bli att ta en bild. Någon skrev  på Fejjan att är det sista drönarbilden innan den störta men så är det alltså inte. Den är tagen med min nya kamera som fungerar kanonbra.

Ett larm ut till Östra Husby på en misstänkt brand visade sig vara övning när jag närmade mej så jag vände och åkte hemåt. En bit på hemvägen dök den här upp lugnt spatserande sen gick den över vägen längs med och kom därefter upp igen på vägen fast nu bakom bilen för att sedan springa förbi bilen på fältet. Kanske var den påverkad av för många jästa äpplen vad vet jag.

En bilbrand och en singelolycka lyckades jag fota igår och vid bilbranden var Kevin och tränade så därför hann jag ut på E4 och kom snabbt fram vilket gjorde att jag fick sälja bild till NT.
Någon timma senare undrade Kevin om han kunde få gå och kika på en Vita Hästen match som började sju. Klart han fick det och vi hämtade Macke å så körde jag upp dom till matchen. Bara en kort stund senare så gick larmet. Singelolycka på riksväg 55 och jag styrde kosan dit och även här fick jag några bra bilder dom gjorde att NT köpte ytterligare en bild så två bilder denna vecka får väl duga även om det inte är bra.
Idag gick larm om en singelolycka på väg 209 och jag fick för mej att den var nära Östra Husby men när jag passerat den lilla byn fick jag reda på att olyckan inträffat nära Arkösund men hade jag åkt så här långt så kunde jag lika gärna åka resten. Tog några bilder till min egen nyhetssida för NT hade ju sin fotograf som bodde inte långt från olyckan redan på plats. Så det blev som man säger på taxispråk om man inte får några passagerare. Det blev en bomkörning.
Var i alla fall nere vid bubbelbadet ikväll och konstaterar att vattennivån håller sig och så länge jag inte kopplat loss pumpen som är trasig så går det ju också att bubbla så nu väntar jag på att termometern ska visa 39 grader också.
Ny jobbnatt även om jag nu känner mej som jag skulle kunna gå och lägga mej och sova i flera dygn. Hade ju velat gå till Borgen där 2 Blya Läppar spelar ikväll men dels är ja trött och jag är ju lite småsnål också. 240:- för ett par timmars lyssnande. Nja det slutade med att jag bestämde mej för att vara kvar i skogen.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.