by on sep.29, 2018, under Allmänt skrivande


I torsdags var jag i Söderköping en sväng och tog även en fika på Jannes konditori som ligger vid Hagatorget. Passade på att ta ett par bilder och en gång i tiden som mycket ung så var jag anställd på kommuns parkförvaltning och jag minns hur jag klippte den stora gräsmattan här då. Men då fanns inte många växter där utan bara några enstaka blommor. Nu ser det ju helt magiskt ut.

Gick ner till ån och tog även en bild upp mot det gamla Stadshotellet och förr så fanns även systembolaget i samma byggnad. Långt där borta såg jag några änder och beslöt att zomma in en and och ta en bild.

Å nog blev bilden bra fast anden var säkert över 100 meter bort och stod i ån på en liten sten under ytan men det är inte mycket vatten i ån mot förr.

Sent igår kväll så gick larm om en singelolycka vid Skönbergakorset utanför Söderköping och jag for iväg ut till bilen och körde dit. Fick några bra bilder och även film. Men NT valde att bara köpa bilderna men man får väl vara nöjd ändå. Sen var det bara att fortsätta jobba och jag var rätt så seg när jag somnade runt halv åtta i morse.
Plockade och styrde här hemma och framåt kvällen så körde jag in Kevin till Vilbergen där han skulle träna en stund. Jag åkte en sväng på stan och det var otroligt mycket folk ute eftersom det är Kulturnatten idag.
Åter i Vilbergen så parkerade jag och bredvid mej stannade en stor amerikanare och frun i bilen hoppade ur och gick in och handlade på Ica. Straxt efter kom hon tillbaka med sina varor och de skulle starta bilen. Mannen försökte ett par gånger men jag hörde hur trött batteriet lät. Han gick ut och öppnade kofferten och jag öppnade min bildörr och sa.
Jasså du får inte igång bilen, nää svarade han och inga startkablar har jag heller har du några. Nä det hade jag ju inte men jag sa det fixar sig och så öppnade jag min låda med drönare powerbankar m.m.

Slet upp min något större powerbank som man faktiskt även kan starta bilar med och som jag köpt på Biltema men aldrig testat. Jag laddar ju upp alla mina batterier en gång i veckan som finns i den stora väskan så jag visste ju att det fanns ström i.
Han skrattade och sa att det där funkar inte. Jaja  sa jag och skrattade och frågade vilken av poolerna på batteriet som var + då de såg lika ut på den gamla bilen. När jag satt dit dom sa jag åt honom att gå in och starta den. Motorn gick runt och efter ett par sekunder så hade bilen startat å både mannen och frun såg lyckliga och glada ut. Nyfiken blev han ju var jag hade köpt den och vad den kostade. Några hundralappar på Biltema svarade jag och han tog mej i hand och tackade och frun gav mej en kram innan de gick in och körde därifrån.
Straxt efter kom Kevin ut från träningen och vi körde tillbaka ut till skogen och nu har alla powerbankar, drönarbatterier m.m satts på laddning då det är helg.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.