Mycket har hänt i stugan sen sist jag skrev

by on aug.26, 2018, under Allmänt skrivande


Mycket har hänt i stugan sedan jag skrev sist. Minns inte hälften av vad jag gjort och vad som hänt. Men sommaren är i alla fall slut och hösten har kommit närmare. Kevin har börjat gymnasiet på Ebersteinska i stan och här går han tillsammans med sin kompis Ludde som han har gått ihop med sedan han började sexårsgruppen. Å vi såg till att de hamnade i samma klass även på gymnasiet så Ludde får chansen att få skolskjuts av oss när vi passerar honom när det blir snö och kallt och inte mopederna används.

Vår hydrofon till vattnet har strulat en hel del så nu har det blivit en ny men hydropress installerad under huset. Hugo som alltid varit lite nyfiken på vad som finns där under golvet fick nu chansen att följa med sin pappa Micke ner och kika.

Har haft både fikagäster och matgäster i stugan i sommar och det har varit riktigt trevligt men nu närmar sig ju hösten så det kanske inte blir så många besökare eller också blir det lika många vem vet. Anna från Sörping var ute och hälsade på en dag och istället för fika så är det ju betydligt godare med middag å jag brukar ju bjuda mina gäster på middag

Å nog ser väl det här godare ut en en bulle eller weinebröd och en kopp kaffe. Å det är ju inte så svårt att göra heller och faktum är nog att det här är min favoriträtt.

Frukt har det blivit i år i alla fall både i päronträdet och i äppelträdet. Så mycket att det lilla päronträdet inte orkade hålla en stor gren uppe utan den knäcktes av tyngden av alla päron. Tråkigt för det blir nog bara att ta ner andra delen också fakstiskt.

Har varit inne som vanligt å storhandlat på ICA i Vilbergen men framförde mina klagomål rätt högt om den nya personal som har börjat och som verkar ha ätit taggsvamp med tanke på hur de bemöter kunderna i butiken. Så jag nämde att jag nog skulle börja handla i Söderköping och på Willys istället. Men de ska få en månad på sig så får jag se om något ändras i butiken som får mig att stanna kvar. De som varit anställda länge är ju trevliga och glada och hjälpsamma men de nya är ja jag ljuger inte om jag skriver ren bedrövelse. Finns väl någon som faktiskt ler och är trevlig men en av alla nya räcker inte för mej.

Å kött äter vi ju rejält i stugan även om det blev grillförbud ett tag. Vi har ju elgrill och en stekpanna. Så det blev till att beställa mer nötkött från Bjursunds. Den här gången tog jag i rejält så det blev 21 kg tillsammans å däribland 8 kg högrevsburgare 7 kg ryggbiff och 7 kg oxfile å så lövbiff och rostbiff :)  Så nu ska det kanske räcka till höstmaten börjat ätas alltså det där gamla vanliga. Köttfärslimpa, fisk, köttgryta, plankstekar osv.

Rebecca i grannstugan kom in och hjälpte mej att paketera och efteråt så tog vi en fika och lilla Hugo satt och gullade med en av våra hundar.

Idag var ja så inne och körde upp drönaren vid mässhallen där cruisingbilarna hade samlats på dagen. Lite senare på kvällen skulle det ju bli cruising inne på Kungsgatan som vanligt.

Så jag åkte in även då och mycket bilar var det ju som vanligt. Å vad gör man om man får stopp på bilen i Kungsgatebacken upp mot St Persgatan. Ja lyfter på motorhuven till att börja med men den går ändå inte igång. Kön bakom bilen är jättelång och rätt som det var kliver några passagerare ur några bilar och säger vi skjuter upp den. Jag trodde ju inte de skulle lyckas men visst gjorde de det.

Jag var kvar några timmar och träffade min arbetskollega Thomas Möller där också med hans hundar och även en gammal Teliaarbetare som var här ofta förr och hjälpte oss när det var fel.

Å Majsan från Dalom med sambo och taxen var nere i år också så det blev en kort pratstund med dom också. Även min storasyster och hennes sambo fanns på plats så det blev en pratstund innan jag körde ut mot skogen igen och påbörjade mitt vanliga nattpass.

En kväll för lite sen så gick larmet om en ”skogsbrand” nära Lillgården ett stycke bort. Å jag visste ju redan från början var det var och min misstanke var rätt. Han hade valt att elda och någon i hans närhet gillade inte det riktigt så räddningstjänsten kom och hjälpte honom att släcka sin lite sena majbrasa av skräp.
Ja vad har hänt mer…. Mycket men minns inte hälften som sagt var så det får väl vara.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.