Bättre dagar har ja ju varit med om

by on jul.13, 2018, under Allmänt skrivande

Började ju redan för ett par dagar sen å gå dåligt för mej överlag. Irriterad då jag hade tänkt fel försökte få denna torsdag att bli något bättre å jag gjorde ju en del nyttigt under dagen och framåt kvällen beslöt jag mej för att åka till Brådtoms sluss och ta en fika där det var musik och uppträdande. Jag var väl inte så intresserad av uppträdandet men tänkte ta nån drönarbild och en fika medans jag lyssnade lite på musiken. Nu var det väl inte riktigt som jag trodde att det skulle vara så den där känslan att det var kul å komma ut försvann det lite av.
Visste att passagerarbåten Diana var på väg och satt mej vid slussen och väntade. Tänkte ett tag å dra upp drönaren också men även det beslöt jag mej av någon anleding  att skippa. Fråga mej inte varför för jag har inget svar på det.

Till slut kom hon in sakta mot slussen och jag tog några bilder. Men sen fick det räcka och jag satt mej i bilen och återvände mot stugan.  Visste att blommorna började sloka vid pooltrallen och beslöt mej för att vattna dom. Satt på en diskmaskin och så gick jag ner och vattnade innan jag lade mej en kort stund. Vaknade av att grannen ringde och frågade om jag glömt att stänga av vattnet för det kom inget.
Hum….  Rusade upp och vattnet var ju på men dock så lite att det borde inte tagit slut. Stängde av vattnet för det rinner ju till direkt. Men inget vatten kom. Vad hade hänt nu.
Micke från grannstugan kom över och jag for inunder huset och kollade om allt fungerade och jag kunde inte hitta något fel men något nytt vatten kom inte.  Var det ett elfel eller.  Klockan hade hunnit bli närmare halv tolv när jag ringde min kompis Andreas i Uppsala. Jodå han sov men vaknade till och berättade hur jag kunde undersöka om det fanns el som det skulle på alla faser fram till kontakten som leder ner i den borrade brunnen.
Under tiden jag var där nere så gick det ett larm som jag dock inte visste om. En kraftig villabrand i Gusum som jag skulle åkt på om allt varit i sin ordning. Hade ju gett några tusenlappar men nu missade jag ju det. Upptäckte det först när jag kom upp därifrån och vi hade lagt på locken till allt som hade med pumpen å göra. Några 2 liter flaskor med fryst vatten plockades fram så vi kan dricka vatten sätta på kaffe osv.  Å spola toan är ju inga problem med även om man nu får göra det manuellt från hinkar med vatten som jag varit nere och hämtat vid poolen.
Klockan har passerat halv tre och jag hoppas verkligen att jag får tag i pumpkillen på morgonen och att han kan komma och byta pump och framförallt att det är pumpen som är paj så inte vattnet helt plötsligt tog slut.  Så jag är väl inte så värst pratbar med omgivningen i morgon. En kostnad på över 10.000 dök tydligen upp helt plötsligt för det är ju vad pumpen och arbetet kostar. Å jag som hade tänkt helt annat då det kommer ut en ny kamera snart som jag faktiskt vill köpa men men ….


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.