Det blev Kårtorp trots allt

by on jun.25, 2018, under Allmänt skrivande

Det blev trots allt ett besök på Kårtorps festplats fast det inte var tänkt så från början. Vädret var ju inte det bästa och blåste rejält gjorde det också. Men hade ju bestämt mej för att ta en bild med drönaren men först skulle jag förbi en bekant i Kårtorp och plåta deras hus med drönaren.
Det visade sig dock att det skulle bli ett helvete. Inte att plåta men väl få tillbaka drönaren som hade rejäl motvind på 30 meters höjd och som inte alls ville det jag ville på grund av den kraftiga blåsten. Men efter mycket lirkande och nervösa minuter fick jag ner den på den plats där jag startade.
Åkte ner till en väg nära festplatsen men kände redan då jag steg ur att jag behövde inte mer problem denna midsommarafton så jag lät drönaren ligga kvar i bilen och tänkte köra hemåt.
Då skrev Micke och Rebecca att de var på väg till festplatsen och tyckte jag skulle hänga med. Okej hade ju inget annat för mej just då så det skulle tydligen ändå bli ett besök där.

Just som vi kom ner till festplatsen passade solen på att kika fram en kort stund mellan regnskurarna. Jag hade ju som bekant bestämt mej att inte komma dit i år å det var ju många som visste det.

Å den första som informerade mej om vad jag tidigare hade sagt var ju Luddes mamma som kom traskande i regnkappa och luva. Paraplyerna hade återigen åkt upp på festplatsen. Å det tog inte lång tid förrän fler upptäckt att jag som inte skulle finnas där fanns där. Så kommentarerna var ju många.

Vi blev inte kvar så länge och efter ett tag så gick vi tillbaka Rebecca ville ju att jag skulle ta en familjebild på vägen därifrån och så blev det. Här är alltså familjen som jag bor granne med. Micke, Rebecca och så lilla Hugo. Jag tog min bil och återvände mot skogen. Kevin ville ju förstås inte med dit heller och valde istället att åka in med moppen till Vilbergen och gymmet.
Hade ju tänkt sommarmat och lite gott å äta men Kevin undra om vi inte kunde äta Korv Stroganoff istället. Å jag hade ju inte nån falukorv hemma men Ica på Ljura hade ju öppet så det blev en resa till stan å så åt vi det han ville ha.
Kikade på bilder från förr om åren på midsommarafton och kände det rätt skönt att just ha det bara lugnt och skönt i stugan. Utan en massa måsten att laga mat, fixa och ha massa främmanden. Så det blev ju bara vi i stugan och så som vanligt nattpass när kvällen kom.

Den här bilden bland annat tog jag dagen innan midsommarafton i Söderköping som visade de enorma köerna både på E22 men även på väg 210:an. Å det blåste ju inte fullt så mycket då sån tur var och även om det regnade mellan varven så var det uppehåll just när ja var uppe med drönaren och flygturen lönade sig då NT köpte in bilden till webben.

Natten som gick och dagen har inte varit som jag ville och vad det beror på vet jag inte men till sängs har jag legat i alla fall hela tiden förutom då jag gått upp å druckit något eller gått på toan.  Men framåt kvällen började min kropp piggna till lite å jag gick ner till poolen för att se hur det såg ut där då jag inte kikat till den de sista dagarna. Ute på fältet gick en Råbock och en get. Tog en bild på bocken då geten gick för långt bort för att komma med.  Poolen var rejält skitig och inte bara det. De kalla nätterna som varit med en temperatur på 7-8 +grader bara hade satt sina spår även i poolen som nu visade enbart 18 grader. Å filtret hade ju satt igen sig också så värmaren hade ju lagt av förstås. Men vid 23 tiden efter lite rensning och dammsugning och så då hade temperaturen nått +20 i alla fall. Men hur kallt är inte det om man tänker på att vi hade +30 för ett par veckor sedan. Men nu när morgonen kommer å jag har sovit några timmar och tagit badtemperaturen ska ja försöka att få ordning på pooltrallen å likaså klippa gräset som har exploderat en del efter de 10-12 mm vi fick de sista dagarna.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.