Kevin hela dagen !

by on jun.14, 2018, under Allmänt skrivande


På morgonen när jag vaknde upp så gick jag ut och hissade flaggan. Varför då ? Jo för att idag går Kevin ur Grundskolan och lämnar Ektorpsskolan bakom sig och nu väntar gymnasiet med El-linjen på Ebersteinska.

Det skulle ju inte bli regn hade ju SMHI lovat och de höll löftet för en gångs skull. Rebecca som skulle på ett fotomöte vid 11-tiden kom ändå dit och kikade en stund liksom Kevin riktiga morfar

Solen strålade och Kevin och jag hade ju kommit överens om att köpa en blomma från honom till mentorerna då klassen i övrigt tydligen inte samlat in något. Men det blev allt lite varmt i bilen så jag hämtade ut blommorna och höll plastkassarna i handen.

Så när klockan var tio så kom alla niorna ut och först kom ju de som bar den Svenska flaggan.

Efter en stund dök min stjärna upp. Stiliga Kevin med sin klasskamrat. Kevin klädd i kostym förstås och en nästduk på kostymkavajen och så en för fluga.

Jag konstaterade att han var en av TRE som hade fluga på sig i hela klassen och jag kan bara konstatera att han var nog den stiligaste killen i hela klassen som var välklädd och välkammad denna dag. Sen fanns det ju givetvis fler som såg snygga ut men för mej som gammal man så är det en högtid så gäller vissa regler. Å lustigt nog så kändes det och även lät det på Kevin som han trivdes på morgonen när jag rättade till det sista i hans klädsel innan han steg ur bilen och vandrade in på skolan för sista gången.

Det kanske verkar tjatigt med bilder på en skolavslutningen men faktum är nog att jag var kanske mer stolt en Kevin över denna dag. En kille som fick bra betyg. Såg snygg klädd och som alltid varit omtyckt av sina kamrater. Den här bilden har någon av hans lärare tagit med sin fröken SO-fröken Anna-Karin och hans klasskompis Erik.

Här är ytterligare en bra bild och här är även hans skolkompis och moppekompis Ludwig som Kevin alltid åkt tillsammans med till skolan då Ludde bor i Öbonäs. Å fröken i mitten är han mentor Gunilla. Kanske till det yttre en reserverad person men jag hann att ändra mej.

Här är bara grabbarna med på en och samma bild. De har hållit ihop som vänner och då menar jag ”riktiga vänner” sen de började sexårsgruppen. Men konstaterade idag att det är inte slut än då båda ska börja i samma skola i gymnasiet å jag misstänker att de även då kommer att åka tillsammans till skolan.

Den här bilden tog Rebecca på Luddes mamma och mej när vi stod och pratade innan de kom gående i led. Tiderna som varit och hur det var första dagen Ludde och Kevin såg varandra. Hur båda grät och ville vi skulle vara kvar. Åren har gått fort och grabbarna har växt men fortfarande är de lika goda och omtänksamma vänner mot varandra. Å ja vi har så här i efterhand kommit överens om vissa avvikelser i skolplikten Luddes mamma och jag :) Men i och med avslutningen i grundskolan så måste det väl anses som preskiperat.

Sen var det dax i klassrummet efter avslutningen ute. Sven Johan talade om hur stiligt klädd Kevin var inför avslutningen och sa att han såg riktigt stiligt ut. Å den som hade sagt nåt annat hade jag nog kunnat nita till :)

Av sin mentor Gunilla fick han förts en liten lös kram som helt plötsigt blev en kraftig kram å Kevin visade lustigt nog inga protester. Vad som sades vet jag inte men han fick rosen som alla elever fick.

Å så var det kramen av Kajsa då…..   Ja jag säger inget men av avståndet av döma så förstår ni kanske själva att det mera var av en formalitet. Å jag känner ju henne privat  så jag vet och förstår.

Fröken Gunilla hade ju frågat mej om jag kunde ta några foton på hela klassen då de var finklädda. Å jag tackade och svara ja eftersom då kunde ja ju få med Kevin också även om han tittade bort. Men se på faan. Han kikade rakt fram som man ska göra på bilden och när jag kom hem så lade jag upp ett 20-tal bilder om Rebecca och jag hade tagit på klassens facebookssida.
När fotograferingen var klar så lämnade en efter en platsen och så även Kevin och jag. När vi kom ut på skolgården nedanför trappen så hörde Kevin någon ropa högt ” KEVIN”  å både han och jag vände oss om. Där kom hans fröken springande och kom fram. Tittade på honom och sa du ska veta Kevin att jag är glad att jag här fått lära känna dig. Å så var det en betydligt hårdare kram än i salen.  Sen vände hon sig och så fick även jag en riktigt kram och hon önskade oss båda lycka till och ha en skön sommar. Å det var där som jag fick min uppfattning ändrad. Den lite reserverade fröken springer inte efter en elev och kramar honom. Å jag såg det jag såg som inte lämnade mej oberörd å visstl, jag kan väl erkänna att även jag kände nån tår denna stora dag när Kevin slutade grundskolan. Å jag är otroligt stolt över honom.

Hittade ju en bild till som Rebecca Järvinen har tagit på sin Gudson när de stod upp å jag kan ju bara inte låta bli att lägga upp den bilden eftersom jag tycker han är så djävla stilig. Hum… Vaddå utmärker sig. Jo förstås En av de få som bar flyga och vit näsduk i kostymen.  :)
När vi kom hem konstaterade Kevin att betygen var ju rätt bra o visst hade jag väl lovat honom något.  Minns inte men han säger inte så om jag inte gjort det. Så en sväng till stan å inhandla det han önskar sig inför sin fortsatta träning. Å jag förstår mer och mer varför han kallades Klassens Hulken.
På hemvägen så hämtade vi upp Liam och som följde med ut å grabbarna busa och bubbla och bada för att sedan äta grillad kycklijngfilé och ris. Lite senare kom de på att de kanske skulle träna å Kevin och Liam styrde in till Vilbergen.

Jag själv gick ut och halade ner flaggan som byttes ut till den vanliga vimpeln. Kanske inge stor dag att flagga för men för mej var det en stor dag. Att se Kevin gå ut 9:an och nu väntar gymnasiet i höst men först blir det allt Sommarlov.  Å även om Ica frågar efter honom så har jag sagt att han får vara ledig om han vill.


1 Comment for this entry

  • Eva

    Visst var det en stor dag att flagga för! Fina bilder och fint skrivet – och en oerhört stilig grabb med fluga o allt ;) Lycka till i framtiden och ha en trevlig, skön sommar!

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.