I morgon är den stora dagen

by on jun.13, 2018, under Allmänt skrivande

I morgon torsdag klockan 10 vandrar Kevin och hans klass ut för sista gången från Ektorpsskolan. Högstadietiden är slut och sen väntar gymnasiet i höst. Vi var och köpte kläder som han ska ha på sig i morgon men delar av klädseln hade han på sig redan igår. Han hade ju från början vägrat att gå på middagen som skolan hade för avgångseleverna på kvällen. Men dagarna har gått och han var väl inte kanonglad när han skulle in dit igår men heller inte helt avig.

Så igår kväll så släppte jag av honom vid skolan. Straxt efter kom de klasskamrater som han gått ihop med sen första klass och som nog är hans bästa vänner. Ludde till vänster och så Kevin och därefter Liam och så Pontus.
Jag hade sagt att han behövde inte vara kvar tills det var slut om han inte ville utan jag kunde hämta honom efter ett par timmar om det var så men då hade han i alla fall närvarit.

En påpasslig fröken tog denna bild. De andra fyra grabbarna står och pratar men Kevins ögon verkar ha fångat in något annat intressant. Funderar på om fröken tänkte på det eftersom hon tog bilden :)

Å när jag kikade på resten av bilderna såg jag fröken och några av tjejerna i klassen men nog stod även killgänget där och Kevin bakom fast den här gången kanske han var medveten om att fotot togs och kikade bort :)   Ja det var ju samma tjej som han kikat in tidigare som var framför  :)

Alla i klassen var inte med på middagen men här är de som kom från klass 9C i alla fall. Men sen var det ju alla andra 9:or också där Kevins gamla klasskamrater gick som var på plats. Men här är även Kevin med på bild och han ser ju inte alls uttråkad ut där han står till vänster om den manliga läraren.

Det gick två timmar och det gick tre timmar men straxt innan allt var slut så kom grabbgänget ut på skolgården och Kevin kom gående mot bilen med ett rosa band runt halsen och en tallrik  med den lämpliga texten. Vem som kommit på det vet jag dock inte men nog stämmer det lite för han har fått rejäla muskler och ja har hört att det är många som försökt  men inte lyckats få ner han i armbrytning i skolan. Leende klev han in i bilen men då jag frågade om det varit trevligt så kunde han ju inte eränna det förstås utan svaret blev lite svävande. Det var inte så tråkigt i alla fall :)
När ungarna gick i låg och mellanstadiet så gavs det alltid blommor till lärarna både till Julen och vid avslutningen men i högstadiet är det tydligen inte lika intressant. Så jag frågade Kevin vad han tyckte om vi skulle köpa en bukett till varje mentor och han höll faktiskt med men tilläggde att vi behövde ju inte ge blommorna precis när de fick betygen.  Så ikväll for jag in till stan och handlade tre lika buketter och så skrev jag ut en liten text med underskriften av Kevin Järvinen.
Så vem vet. Kanske i morgon kommer det upp riktigt snygga bilder på den nu vuxna killen som har passerat 16 år och avslutar grundskolan. Men jag funderar om jag ska eller inte.

Den här bilden tog jag igår när det brann i en timmerbil på väg 210 mellan Västra Husby och Söderköping. Tog ju några bilder från marken också då det rök kraftigt från fordonet men sen åkte jag en bit och ångrade att jag inte slet ut drönaren så då tog jag en tur och ett par bilder även om det inte fanns någon rök kvar.

Det här motivet är väl kanske inte fullt så vackert. Kaffemuggen i handen och en jäkla Icakasse. Nä jag har inte varit och handlat i kalsonger så det kan vara soppåsen. Å den som tog smygbilden är ju förstås grannen Rebecca som var där uppe och röjde med trimmern på Svenska flaggans dag. För jag ser ju att flaggan är i topp. Å det ska den vara i morgon också.

Idag blev det i alla fall en fika i stan efter att jag lämnat kartonger på Returpunkten. Rebecca var nyfiken var kyrkan var som hon skua fotografera ett bröllop på snart så vi for iväg dit så hon hittar vägen när det är dax.
Sedan hör och häpna så fick vi faktiskt regn idag och det var inte bara några stänk utan det regna i ett par timmar. Något som behövdes med tanke på att vi inte fått regn på flera veckor.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.