En dag med bra slut

by on maj.10, 2018, under Allmänt skrivande

Blev ett par timmars sömn på morgonen innan jag körde Kevin in till skolan. Han borde ju legat kvar nerbäddad men det var ju nationella prov i skolan i mattematik så han åkte dig och gjorde så gott han kunde även om inte hans lilla hjärna hängde med så värst bra denna dag.

När jag gjort det så for jag ner till Biltema och fixade laglappar att ha om någon skulle hända med poolen i sommar, hittade en dimmer till belysningen i paviljongen.  Straxt efter fick jag  ett sms att den nya poolpumpen fanns att hämta i Vilbergen så jag körde upp och lastade in den.
Vid 10-tiden ringde Kevin å då var provet över och jag hade sagt åt honom att bara göra det så kunde han åka hem å lägga sig igen.
När vi kom hem tog jag pumpen och traskade ner till poolen. Där upptäckte jag att det runnit ut en hel del vatten ur poolen av någon anledning. Kollade där vi lagat poolen tidigare men det såg inte ut att läcka något där. Men jag bestämde mej för att först byta pumpen som körde på sista versen. Å det var när jag kom dit som jag såg hur det kom vatten strilande från pumphuset. Å nog gick pumpen på sista versen för nu hade väl packningar å allt gått åt skogen för där var orsaken att vattnet försvunnit under natten.
Lite extrajobb blev det ju då de hade gjort om kopplingarna så det tog en tid innan den nya pumpen var på plats och sattes igång. Men nog gick den tyst alltid. Upp till stugan och vred på vattenkran för att på nytt fylla på i poolen.
Nu medförde ju både vattenpåfyllningen och avbrottet vid byte av pumpen att värmen inte steg utan sänktes då det är kallvatten jag fyller den med. Så några 25 grader som jag hoppats på var inte att tänka på under denna dag konstaterade jag.

Idag blev  det en lättgjord middag på grillen. Två stora hamburgare med sallad, dressing och tomat på. Kevin var ju inte så värst hungrig denna dag men jag gjorde två åt honom också och han fick ju i alla fall i sig en fast han var ju kvar i stugan. Själv satte jag mig nere vid pooltrallen och åt där jag även kunde sköta jobbet.

Utanför stugan vid altan spottade ja ju en gång ut kärnor från bigaråerna som jag åt från trädet på andra sidan stugan. Men genom åren har ett nytt träd växt upp med nya bigaråer och nu blommar de båda träden rejält igen. Återstår att se om vi får några bär också.
Micke var snäll och kom över och klippte gräsmattan igen. Jo det har ju bara gått ett par dagar men då det var så högt när Rebecca klippte så klipptes det idag igen men nu med lite lägre klipphöjd och med åkgräsklipparen. Så Micke och lilla Hugo förstås for runt på gräset och nog blev det snyggt.
Lite senare gick jag över och tog en fika hos dom och vi kunde konstatera att det nog allt skulle bli betydligt svalare i natt då det faktiskt var riktigt kyligt att sitta ute i T-tröja.

Datorproblem och teknikproblem har det varit och som inte det räckte så började internet att spöka senare på kvällen. Det var nu inte bara mitt då även grannarna noterade att det var för bedrövligt segt. Men vad kunde man göra åt det. Innan midnatt så blev det ett par timmars vila och när jag gjorde testet senare i natt så verkade det fungera som det ska igen.

Det är väl nackdelen med mobilt bredband att det kan strula mer än vanligt och att man har begränsad hastighet och även datamängd per månad. Men jag har ju postat brevet som ska vara inne senast den 15.e maj om fiberanslutning. Å nog kostar det alltid men det är väl bara å bita ihop. Men det lär ju inte vara i drift och installerat förrän i maj 2019 enligt löfte av Norrköpings Vatten som sköter det.
Var nyss nere och kikade hur dimmern fungerade till kristallkronan vid paviljongen och det var nog bra att jag köpte den för det blev lite bättre med något mindre styrka på belysningen.
Nu återstår det fem timmar innan man får krama kudden men det ska väl fungera och lite händer det ju trots allt i vårt avlånga land.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.