16 år har vi känt varandra

by on maj.01, 2018, under Allmänt skrivande

I sexton år har vi känt varandra. Han hade nyligen fått moppekort och körde och fotade i Göteborg. Det har han dock slutat med och sedan flera år tebax kör han långtradare. Flera gånger har han passerat Norrköping men det har inte stämt för en fika så vi har alltså inte setts nån gång men haft kontakt på Facebook.
För nån vecka sedan fick jag frågan vad jag skulle göra i Valborg. Vara hemma å jobba och inte göra något annat blev mitt svar.  Han skulle köra upp från Göteborg och lossa i Örebro och sedan lossa i Finspång på Valborg men sen skulle han inte lossa förrän den andra Maj i Linköping och frågade om det fanns någon övernattningsmöjlighet.
Klart det fanns och en snabb signal i mobilen upp till mina grannar på Evalund så var även parkeringen fixad där de har sina lastbilar stående utanför sitt hus.

Så på eftermiddagen dök lastbilen med släp upp på Gamla Övägen där jag stod och väntade för att visa vägen. Å nog fick hans ekipage plats att parkera utan problem också på Per Fors gård. Å hemma i stugan blev det kaffe till att börja med och prat om gamla minnen, olyckor och elände och hur vi lärde känna varandra och hur många fotografer som lagt av under åren.

Sen fixade jag till middagen och idag blev det ja inget extra eller vad man ska säga då vi faktiskt äter det rätt ofta. Oxfile Hasselbackspotatis och pepparsås med sallad. Men det smakade bra.  Även grannen Rebecca kikade in en sväng när vi snackade kamera och foto och han hade ju lite utrustning som alltid följer med på hans jobbresor också.

Han putsade av sin utrustning som tydligen blivit lite dammig och lagom när han gjort det så skickade Rebecca meddelande om att en Råbock gick straxt nedanför stugan. Vi smög oss ut och Fredrik gick halvböjd fram till platsen där han kunde få en bra bild. Jag själv höll mig lite bakom då jag fotat Råbockar många gånger tidigare där å lät han få de bilder han ville ha.

Så här blev  min bild. Något sämre än Fredriks men det är ju också skillnad på den kamerautrustning som han smög sig ut med :)  Fast klar han hade ju Canon och där sjönk ju kvaliten något i mitt tycke.  När vi kom in igen så blev det ett par koppar kaffe ifall det skulle hända något vi kunde dra å fota på. Fredrik tog några öl men vid 23-tiden så sa han Gonatt och gick och knoppade. Själv fortsätter jag jobba natten. Å nog var det trevligt att träffas för första gången på 16 år.
Under dagen fick jag en vänförfrågan som jag blev lite undrande över.  Tyckte du var min klasskamrat blev svaret på varför jag blev addad som vän. Men jag undrar jag om det var sanning eller inte å svaret på det kanske jag får med tiden för det blev ju en del skrivande under kvällen trots att jag hade besök å jobbar.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.