Mycket gjort i trädgården men inte av mej

by on apr.13, 2018, under Allmänt skrivande


Gårdagen blev inte riktigt som vi tänkt. Kevin har ju känt sig lite krasslig men inte värre än att han gått till skolan men igår så gick det inte alls så han blev kvar i sängen. Å där låg han och sov ända fram till 15-tiden innan han gick upp några timmar. Även jag kände mej fortfarande lite körig i magen men det kunde ju bli bättre men det kunde ju också bli sämre. Att ligga inne är ju inte så roligt om man vet att man har tänkt att göra vissa saker. På båda drönarna skulle programvaran uppdateras och jag ville ju också testa dom så de gick som de skulle efteråt.
Det blåste ju rejält men det blev ju en extra prövning så jag skickade iväg drönaren på 70 meters höjd och drygt 300 meter bort å så tryckte jag på RH knappen vilket är Return Home å så gick jag och ställde méj på gräsmattan. Jo då han kom farande och gick ner och landade precis på plattan som han skulle. Den andra drönaren måste jag fixa ett par grejer på innan jag testkör den igen.

I grannstugan är ju Micke kanonsjuk och Rebecca och Hugo föredrog ju att vara ute istället för att dra i sig massa extrax baciller så de hade gått ner till poolområdet och börjat städa inför sommaren.

Där nere står lilla Hugo och spanar upp på drönaren och hans mamma håller nog på att sopa trallen på vänstersidan så hon syns ju inte.

Men så snyggt det blev när hon var klar. Allt gräs som växt upp i springorna längre ner på trallen var borta. Hugo hade torkat av solstolarna och när jag kom på plats så kikade vi på hur vi såg ut när drönaren fotograferade oss.

Efteråt så låg de och kollade på poolkanten men än så länge är isen rejält tjock och det är bara i kanterna som den smält en aning.

Om någon undrar hur en flodhäst som ligger på magen ser ut från luften så kan ni se det här. Bilden tog jag staxt innan jag tog in drönaren för dagen.

När Rebecca och Hugo hade tagit en paus så hörde jag dom igen nere vid poolen och nu hade de flyttat sig och börjat städningen mellan deras hus och poolen. Där bakom vid det lilla pumphuset har det ju inte städats eller plockats iordning de senaste 6-7 åren men nog gjorde dom det å här ligger alla trasiga badgrejer på säckkärran.

När jag var uppe med drönaren så passade jag på att ta en panoramabild. Den blev inte helt bra eftersom det blåste så pass mycket som det gjorde men den fick duga i alla fall.
Idag fick Kevin vara hemma med för han var ju inte bättre och frågan är om han och jag kommer å bli sämre eller om vi klarar oss med det här lilla. Micke som känt sig skaplig igår ändå hade idag igen börjat må sämre och låg däckad. Själv hade jag ett ärende uppe i Katrineholm då jag skulle äta middag med en bekant. Så jag tog bilen och for iväg.
När jag kom hem vid 14.30-tiden hade precis Kevin släpat sig upp och han såg ju inte frisk ut alls. Själv kände jag lite mer muller i magen men inte värre.

Det kom en bild tidigare på dagen hur fint det var och jag är ju så tacksam för hjälpen jag får från grannstugan. Så här snyggt har det väl inte sett ut på som sagt säkert 7 år. Så nu återstår att sätta upp lite mer staket runt pooldäcket så inte småbarn kan ta sig in och så ska lite stängsel rivas på ett annat ställe.
När jag kom hem hade köttet som jag beställt från Bjursunds Slakteri kommit men Rebecca hade lyckats få in det i deras kyl i väntan på att jag skulle komma hem å ta hand om det.

När jag tagit in det i min stuga kände jag att skallebangen kom och magen hade börjat mullra ännu mer så jag beslöt mej för att stuva in allt i kylen å så kan jag stycka det i morn om man mår skapligt.  Är ju 90 högrevsburgare som ska ner i påsar och de ligger ju i den stora kartongen. Pepparbiffarna var snyggt paketerade två och två så de var ju bara å stoppa i frysen direkt. Men sen är det drygt 6 kg oxfile 6 kg ryggbiff samt några kg entrecote som både ska skäras upp och paketeras i lagom förpackningar. Men som sagt det tar jag i morn för idag känner jag att kroppen nog gör bäst i å vila även om jag nu arbetar och tur är ju att man kan ligga i sängen å jobba. Så nog har man det bra alltid.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.