Dagarna rullar på

by on apr.10, 2018, under Allmänt skrivande


Nu är väl ändå våren äntligen här när Krokusarna börjat kika fram. Den här och några till växer i slänten upp där bilen står.

I förrgår var det full fart på studsmattan och på gräset för hundarna när Kevin tog med alla och busade med bollar och annat som de gillar.  Å nog var de trötta och törstiga när de kom in då stod de i kö vid vattenskålen.

Igår på middagen kom slamsugningsbilen och jag tyckte det var något nytt bolag som körde då jag mötte honom så jag vände om på vägen och körde hem igen ifall han inte skulle hitta var brunnen var. Det visade sig dock vara samma kille men med en reservbil bara så det var bara att fara in mot stan igen.

Inne i stan hittade jag vad jag sökte och tung var den att få in i bilen men det gick i alla fall å där bak kunde ja ju inte ha den eftersom jag hade alla fotogrejerna i bilen och hade glömt ta ur dom. Så det fick pressas in i baksätet. Sen styrde jag upp mot Vilbergen där jag skulle handla lite också.

Å bakom mej på mopeden kom Kevin som skulle träna efter skolan. Å igår var ju första dagen som båda grabbarna åkte moped till skolan. Förra veckan var ju påsklov och innan dess så var det ju både halt och kallt på vägen så jag har ju kört dom till skolan. Men igår så var det moppedax.

Vi hade redan på morgonen bestämt att vi skulle äta ”sommarmat” å så blev det men denna gång sill, potatis med skinka och gräddfil. Fast Kevin gillar ju även det och grillen fick allt vara kvar i kartongen första dagen.

Men morfar måste du jämt ta bilder var Kevins ord när vi gick på mossvägen. Anledningen att vi gick där var att Kevin undra om vi inte kunde gå i rask takt en sväng och en av hundarna fick följa med. Den här dagen fick Ghost hänga med och det var han ju absolut inte ledsen för. Å riktigt lydig var han trots att han gick utan koppel.

Det blev ju inte världslångt men det räckte till att börja med och då vi hade Ghost med. Efter det så traskade vi hemåt och där fick Kevin nya idéer. Hur tjock är isen på poolen morfar. Får jag testa med spettet.

Isen håller nog inte sa han så ut på den ville han inte gå men klart han blev betydligt sturskare när han såg att jag gick ut och hoppade på isen och allt höll.

Så efter en stund så gick han ut och började hacka och han höll stadigt i spettet för när han kommit 20 cm ner ungefär var det mer sörja sista biten men jag kom igenom sa han stolt innan vi gick upp och nästa förslag kom. Nu ville han bubbla en stund och klart han gjorde det.

Själv valde jag att lite senare sitta och ta årets första whiskey nere vid pooltrallen å njuta av den. För det var ju faktiskt riktigt skönt ute men några djur syntes inte till.
Jobba lite efter det igen innan jag kröp ner och kramade kudden. För jag hade ju faktiskt ledig natt.

Den här bilden tog jag även igår på en ensam svan vid den lilla konstgjorda dammen som ligger längs vägen. Straxt innan dess hade jag hört tranorna en bit från stugan och lyckades lokalisera var de var.

Så då åkte jag dit också och tog några bilder. Annars brukar de alltid gå på fälten utanför stugan men nu var de på ett annat fält inte heller det så långt från oss men dock inte synliga från huset.

Så här halvslö kan man se ut när man tar en selfies på sig själv. Gillar ju inte å göra det men tänkte lägga upp en ny profilbild på facebook men det var bara å lägga ner. Vill ju inte skrämma mina facebookvänner med den där bilden.

Idag på förmiddagen kom grannen Rebecca in och lilla Hugo och hon var ju snäll och hjälpte mej sätta ihop den där grillen. Ja lite gjorde väl jag med men det var förbannat lite om jag ska vara ärlig :)

Efter ett par timmar så var det dock klart och den är ju helt klart godkänd för det priset jag gav. Håller den ett par år så är det bra så får man väl köpa ny då igen för det finns ju de som kostar både 6000 kronor och upp till 10.000 men någon sådan köper jag inte å tror inte de håller bättre heller eller grillar bättre.

Kevin och jag hade ju bestämt att vi skulle gå idag igen och då skulle Rebecca haka på. Nu blev det bara Rebecca och jag som gick och lilla Tussen fick följa med idag på färden men hon var inte alls lika lydig som Ghost så ska hon med nån mer gång så blir det allt koppel på den damen.
Sa det till Kevin att eftersom du inte gick idag ska du alltså inte få närma dig datorn i morn men han fann ju ett svar direkt. Men vi kan ju gå senare igen morfar. Hum skulle jag orka gå en gång till. Hum…. Skulle inte tro det va :)
Nu är den här dagen slut och solen börja gå ner bakom sandbacken. Kanske blir det ett par timmars vila innan det är dags att dra igång nattpasset.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.