Det blev en körig helg

by on apr.04, 2018, under Allmänt skrivande

Det blev en minst sagt körig helg. När jag satt och jobbade framför datorn så kom automatlarm från Kopparhammaren och bara sekunder senare hörde jag på radion hur en väktare ropade och undrade var all rök kom ifrån på Korsgatan.
Fick på mej luvtröjan och västen och slängde mej i bilen. När jag närmade mej Vilbergen kunde man tro att det var där det brann för redan där låg röken tät.

När jag anlände till Korsgatan var röken tät och man såg lite lågor. Det small med jämna mellanrum inne i byggnaden och det beslöts att avspärrningarna skulle utökas vilket inte var bra ur mitt perspektiv. Men jag kom på en lösning.

Efterskom byggnaden låg nära Motala ström så körde jag över på andra sidan strömmen och började ta bilder. Sen in i bilen en stund. Skicka bilder samt även kolla om några andra nyheter hade inträffat i mina kunders område. En uppdatering på en webbsida i Västerbotten och så ut igen och tog några bilder till innan jag återigen var tillbaka i bilen. Tyckte jag hade fått vad jag behövde och körde åter hem mot stugan.  Expressen hade redan lagt in två bilder från mej och och ett större antal andra lokaltidningar runt om i Sverige hade bilden på ”Stor Restaurangbrand i Norrköping”
Hemma fortsatte jag att jobba med nyheter samtidigt som jag redigerade filmen som jag tagit då jag visste att NT ville ha den. Även TV4-riks hörde av sig men tyvärr avstod de då de ansåg att det inte var så stor händelse eftersom ingen kommit till skada.
Den natten gick fort och efter några timmars sömn på förmiddagen så fick jag i mig ett par koppar kaffe och summerade nattens brand. Det gav ju onekligen ett bra klirr i kassan. Ett par timmar senare så pratade jag med en ledig NT-medarbetare som föreslog mej att slå en signal till redaktion och fråga om de inte ville ha dagenefterbilder med drönare. Gjorde som han sa och nog var de intresserade och klartecken fick jag också från Flygledartornet att lyfta 15 minuter.

Det blåste rejält när jag kom ut med drönare på skaplig höjd över Motala ström och den drev i sidled flera gånger. Inte nog med det så fick fiskmåsarna för sig att försöka anfalla min lilla flygfarkost så jag var rejält orolig att jag skulle få se den drunkna i strömmen å då skulle lönsamheten vara borta för denna brand. Men jag parrerade och var uppe i luften så kort tid som möjligt innan jag landade på gatan och plockade in utrustningen i bilen.
När Kevin hade tränat så åkte vi till Maxi och han kikade in både byxor och luvtröja. Byxornas pris var väl ok men tröjan var ju ….   Men han fick i alla fall både den och byxorna innan vi åkte hem och åt Taccos.  Ett samtal senare  till SVT Östnytt resulterade i att även de beställde film på dagen efter. Så när helgen till slut var över kunde jag konstatera att det blev en riktigt lönsam helg.

Igår hände inte mycket i stugan förutom att Kevin tränade som vanligt. Jag blev kvar i stan under tiden. Jag valde att inte elda då det ändå var plusgrader ute men framåt kvällen rätt sent tyckte jag nog att jag borde ha gjort det men jag beslutade ändå att inte göra det eftersom klockan blivit så mycket.
Idag så blev det bara ett par timmars sömn sen var det kaffedax.  Utanför stugan faller regnet ner och jag har faktsikt redan tänt brasan. Även om det nu var plusgrader hela natten så känns det lite rått och svalt inne. Så då är nog Kevin glad när han vaknar upp och märker att brasan är igång.
Var jag fått skallebangen ifrån idag vet jag inte men det känns som om nån står och slår med en knytnäve på skallen mellan varven. För lite kaffe, för lite sömn eller….   Ja man kan aldrig veta men får väl hoppas att dn går över med den beryktade tabletten Iprem.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.