Det blir inge påskbild men våren kanske är här

by on mar.28, 2018, under Allmänt skrivande


När kylan kom tillbaka dök också alla småfåglar tillbaka. Visserligen har många varit här varje dag men det syntes när det blev kallt att fågelmaten gick åt betydligt snabbare. Å nog har de fått mat under vintern. Är säker på att jag köpt fågelmat för närmare 1000-lappen. Här är det Domherrehannen som kommer på återbesök och straxt efter kom även honan och åt lite granna.

Även ”Frasse” Fasantuppen kommer hit så gott som varje dag och äter av all fågelmat som småfåglarna petar ner på marken. Bilden är väl kanske inte så värst bra men han är bara ett par meter utanför sovrumsfönstret. Kikar ofta om något rör sig å så fort jag rör på mej försvinner han iväg till sitt gömsle en stund. Men jag vet var det är men stör honom aldrig. Kanske det blir en fasanfamilj som växer upp här men det återstår att se.

På spaning. Ja den här fina fågeln satt och spanade från en grantopp när jag körde på vägen in mot stan för att hämta Kevin häromdagen. Den var rätt långt bort och därför är heller inte bilden så skarp. Men den duger tycker jag att lägga upp på sidan.

Den här bilden tog jag strax innan Hylinge utanför Västra Husby då jag var på väg på en liten rundtur på landsbygden. Såg närmare 20 hjortar men det var först när jag kikade på bilden idag som jag observerade att även två tranor fanns med på bilden straxt bakom alla hjortarna. Även hit har tranorna kommit å det är väl det par som brukar häcka här. Jag har hört dom ett par gånger men inte sett dom ännu. Likaså hör jag ugglans hoande varje kväll när jag släpper ut hundarna men jag ser den aldrig. Man kan inte alltid få som man vill.

Även idag gav jag mej ut men denna dag norr över. Skulle ju sätta upp några reklamblad på anslagstavlor och idag gick färden till Åby och även vidare upp mot Krokek. När jag ändå var i de krokarna så fortsatte jag och tog färjan över bråviken och så vidare ner i skogarna till Gill.

Det är ju nästan ett år sedan jag kikade förbi hennes stuga i skogen och nog bodde hon kvar och visst fick jag kaffe.  Djuren fanns också kvar förutom Geta-bocken som hade gått och dött. Men hönsen, tupparna, hästarna och hundarna, katten, och en get fanns där.
Vi lovade att vi skulle ses lite oftare och hon skulle ta fram sin almenacka men jag bara skrattade och sa ring när du vill fika å det blir väl som sist. Det tar nåt år igen säkert.

När  jag körde därifrån så var det dax för nästa färja och det var den över slätbaken som gjorde att jag kom på ”rätt sida” för att fara hemåt.  Fick vänta nästan 30 minuter men det hade ju tagit betydligt längre tid att köra landvägen runt stan.

Även när jag stod på färjan fångade jag lite vårstämning i kameran tyckte jag fast det var ju rätt kyligt i luften även om nu solen sken så vackert. Senare så hämtade jag Kevin efter sin träning i Vilbergen och efter maten så bestämde jag mej för att det är vår i luften.

Jag tog med mig kameran och ett glas whiskey och så traskade jag ner till pooltrallen och satt mej. Ja reflexvästen behövde jag väl säkert inte där men den hängde ju på i alla fall. Det var trots allt skönt i luften framåt kvällen och jag kikade ut över fälten.

Ett par rådjur kom ut på fältet och gick och betade lite av det som fanns. Jag hade ju hoppats att se lite fler djur men fick trots allt nöja mig med dessa två.

Här är en bild på råbocken som är lite närmare mej. Solen försvinner snabbt men nog hann jag sitta där nere och njuta en stund men sen så kändes det helt plötslig rätt svalt i luften. Nej det berodde inte på whiskyn om ni tror det.

Jag vände mej om och såg att solen just var på väg att försvinna bakom kullen vid sandbacken och det var dax att resa på sig och återvända till den varma stugan. Kevin satt och spelade men undrade snällt om jag möjligen inte kunde elda lite för han tyckte det började bli kyligt inne. Å visst tände jag brasan och efter en stund var det betydligt varmare inne.

Lite senare på kvällen så undrade han om han inte kunde få bubbla också. Jo det går väl bra jag kan hänga med ner och hålla dig sällskap. Å jag vet för han har frågat förut om inte jag kan bubbla men jag har inte känt för det men när han frågade mej idag så fick han svaret att visst kunde jag bubbla också och jag såg hur han sken upp lite extra. Vi satt där och pratade hur vi höll på med sharader i bubblet förr och när vi berättade spökhistorier m.m. För visst spökar det på Hollsta Udde. Det har vi fått bevisat för oss.
Efter knappt en halvtimma så stängde vi ner bubblet och en nöjd kille traskade med upp till stugan där våra hundar i vanlig ordning satt vid altandörren och väntade troget på oss.
Nu blir det nog ett par timmar svila innan nattpasset kör igång och Kevin är rätt nöjd med att morgondagen är sista skoldagen innan påsklovet. Å visst ska han och jag äta påskmat även om det inte blir en amassa folk. Du och jag kan ju äta som vi brukar morfar så jag har ju handlat hem både skinka, ägg, prinskorv, sill, gräslök å så ska vi göra köttbullar å nåt påskgodis kanske det också blir men det får vi se på påskafton.
Många av mina Facebookvänner har säkert väntat på den där ”Påskbilden” då det var tänkt att bli en sådan men den uteblir. Jag har den tidiga vårbilen i tankarna istället. Den som vi skulle tagit förra året men som inte blev av. Så nån bild på mej med rött hår och tuppkam med gul kycklingdräkt blir det in så ni vet det.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.