Idag stod jag inte ut längre

by on mar.13, 2018, under Allmänt skrivande

Idag stod jag inte ut längre. När jag var på Ica och handla lite så frågade grannen Rebecca om jag skulle med till Mediamarkt en sväng och så fick det bli. Det var ju drygt en timma innan jag skulle hämta Kevin som hade någon gympalektion om allemansrätten i Vrinnevi.

Vi passerade av nån jäkla anledning raden med dammsugare och jag vill ju helst skaffa en centraldammsugare men de är ju så förgrömmade dyra de som jag tänker på  och vill ha.  Den förra gick ju i pension i höstas och den där lilla dammsugaren jag köpte kan jag gräva ner nånstans och glömma. Sladden är för kort, den suger dåligt och ja det är bara fel på fanstyget. Efter en stunds tittande och ett varv bort till fotoavdelningen så gick vi tillbaka och jag tog kartongen och gick till kassan. 9 m sladd bra sugförmåga. Ja nu menar jag att suga upp damm alltså. Jag testade henne förstås så fort vi kom hem. Sen blev det till att laga lite middag och även tända brasan idag för jag tycker allt att det är en aning svalt i stugan.

Kevin gick in i sitt rum och gardinerna åkte ju för fönstret som vanligt och jag hörde honom sucka av lättnad. Äntligen hemma och fick koppla av med datorn :)  Jag stod vid braskamin när jag fick se Frasse komma springande upp mot stugan. Det var första gången jag såg honom ha bråttom upp ända till våra foderautomater. Ja alla småfåglar slänger ju ut massor av fågelmat som sen hamnar på marken.

Han kikade med jämna mellanrum på mej medan han fortsatte att äta. Efter en stund så gick jag ut i köket men gick tillbaka efter tio minuter och nog stod han kvar.  Jag smög fram till rutan för att få en närmare bild men det skulle ja ju inte ha gjort. På tre sekunder så hade han sett mej och lyft från marken bort till stället där han sover. Jag vet ju exakt var han är men vill inte gå dit och störa honom. Rebecca är övertygad om att hon såg hans fru Amalia tidigare idag så nu väntar vi även på att få en bild på henne men den fotograferingen får allt grannen ombesörja. Vem vet ja kanske får en bild på en gråsparv :)  Nä nu ska ja inte vara elak.

Brukar ju plocka en bild från ”den här dagen” på Facebook mellan varven. Den här bilden togs 2012 och när Kevin gick i låg och mellanstadiet var det oftast 3-4 ungar med hem varje dag. På bilden är det Kevins klasskamrat Tindra och så Nelly bredvid sitter min yngsta dotter Cassandra som var här och hälsade på med barnbarnet Nicole som sitter närmast henne. Bredvid henne så är det ju Kevins lillasyster Tindra som var här och hälsade på också. Sen sitter klasskompisen Pontus och Kevin sitter ju med handen uppe för han vill ju aldrig vara med på bild. På bilden ser det ut som det räckte med en maträtt men nog minns jag att det hände många gånger att det blev två olika för det fanns alltid någon som inte gillade dagens maträtt på den tiden . Men nog var det kul men nu i högstadiet ”leker” man ju inte längre och grabbarna och tjejerna har skaffat sig olika intressen vilket gör att de inte ses. I höstas en kväll dök dock både Malin och Tindra upp på mopparna och hälsade på Kevin och jag tror nog att han får lite mera besök när vintern är över och mopederna kommer fram.


1 Comment for this entry

  • Rebecca

    Blev ju bra med den där dammsugaren! Haha blev alltså inte akuten tilllsamans med dammsugaren haha. Vänta du ska försöka få till en bild på Amalia haha & jag är säker på att det inte är en sparv iallafall!

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.