Ett gott skratt förlänger livet

by on feb.28, 2018, under Allmänt skrivande

Jag brukar ju ta något dåraktigt foto till varje Jul. Men sista julen så kom vi faktiskt inte på något riktigt bra så då hoppade ja över det men fick en idé för lite sen om en bild som man skulle kunna lägga ut. Å så blev det Nu hade det ju snöat ett par dagar, snöslungan fungerade så nu var det dax och grannen Rebecca var beredd med kameran.

Så det var bara å ta på sig foppatofflorna, starta snöslungan och ge sig ut.  Ja de där 08-orna skriker om snökanon och kaos i Stockholm. Jag har sett otagliga bilder från Stockholm och mina fotografvänner där uppe och det vet i faan om inte vi har mer snö.  Igår var det 40-tal bilar i krock  och idag var det 60-talet.
Här nere kallar vi det normalt snöfall och jag var ju tvungen att testa snöslungan å jag misstänkte ju att den skulle bli populär både på Instagram och Facebook.


Man blir ju inte yngre med åren tydligen så man ser ju varken vacker ut framifrån eller bakifrån.  En bekant på Facebook skickade en kommentar och en bild att jag kunde åka över till grannbyn för där fanns det någon som passade mej tydligen.

Tyvärr skrev han inte vilken grannby och risken finns att man fått åka jäkla långt misstänker jag. Fast måste ju hålla med om att bilden faktiskt var trevlig :) Elller…..
Nu har jag ju faktiskt redan klurat ut vad för sorts galen bild jag ska lägga upp när det blir påsk också. Så den som väntar får säkert se. Kan det bli värre än de här två bilderna.  Nja kanske.
Men tanken for tillbaka till de nödställda Stockholmarna . Hur vore det kanske om de lärde sig att hålla avståndet till framförvarande fordon då hade det nog varit lugnt även i Stockholm. Nu har de kört ner bandvagnar i beredskap för att rycka in men enligt min kompis i Gävle som är förare till en av dom så har de inte använts ännu. Varför då det är ju ”kaos”.

Om ni nu tror att jag rusade in efter att bilderna tagits så har ni fel. Tyvärr kan jag inte ladda upp filmen som lades upp på Facebook och Instagram men jag hade faktiskt inte så bråttom och jag var nog ute i 10 minuter i alla fall. Inne i stugan kikade Rebecca på bilderna hon tagit och fixade över dom till min mobil. Å nog fick många av mina facebookvänner dagens skratt och det är ju alltid trevligt att få andra människor att le, det är ju bara å bjuda på sig själv.


Efter det så var det dax och åka in till Ektorpsskolan och hämta Kevin och skjutsa hem Ludde då vi ändå passerar hans hem. Väl hemma tändes brasan förstås för Kevin konstaterade snabbt att det var ”iskallt” inne.  Ja det var ju bara 18,6 å vi som brukar ha 25-28 grader.  Det blev i alla fall varmt i stugan till det var dax att äta dagens middag som bestod av Hasselbackspotatis, Ryggbiff, Fläskytterfilé, Pepparsås och lite kaninfoder.

Efter maten undrade Kevin om han kunde få bubbla och jag höjde ju temperaturen på badet för ett par dagar sedan men gick för säkerhets skull ner och kollade läget. Jodå, 39 grader och en härlig ishinna på hela golvet så man fick verkligen hålla sig i.
Ringde upp till huset och det tog inte lång tid förrän Kevin kom traskande i morronrock och mina stövlar på stigen ner.  Tänk morfar att det kan vara så skönt och krypa ner i det här badet. Det var ju länge sen jag gjorde det konstatera han.  Blir det lite vackert nu nån dag ska jag ner och fixa lite men det är ju ingen brådska. Efter en kvart var han nöjd och han gick försiktigt ur lusthuset innan han sprang in i stugan där det nu hade hunnit bli 27 grader varmt.
Nu är det snart dax för en kopp kaffe och kanske det blir en stund att krama kudden innan det här dygnets nattpass börjar. Önskar alla mina besökare en riktigt skön kväll och glöm inte att vara rädda om varandra.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.