Så fick man en del gjort idag med

by on feb.24, 2018, under Allmänt skrivande

Sov inte så värst många timmar efter nattpasset och det ser inte ut att bli någon sömn innan detta nattpass. Men jag har ju å andra sidan fått en hel del gjort i stugan.

Det började i alla fall med att jag tog mig en kopp kaffe och kikade ut genom fönstret. Solen sken från en klarblå himmel och det var ju lovande. Kanske skulle slangen som ligger ner till bubbelbadet kunna tina upp.

När kaffet var intaget så åkte stora vattenkannan fram. Det var dax för blommorna att få sin näring för veckan och det gick faktiskt åt 35 liter vatten innan allt var vattnat i stugan.

Några växter i mitt blomsterrum börjar tyvärr verka trötta och det kanske blir dax att byta ut dom. Fast den stora Julstjärnan lever ju lustigt nog ännu även om den har tappat några blad.

Däremot min lilla Julstjärna i köket växer och mår bra så det ska bli kul att se hur länge jag kan hålla den vid liv. Jag köpte den ju i början av December förra året å jag brukar inte kunna få dom att leva så värst länge.
När blommorna hade fått sitt så blev det ett par tvättar som blev körda och vikta och även inlagda i skåpen. Kevin vaknade skapligt ändå idag så när han kom ut ur duschen så hade jag ju lovat honom att vi skulle åka in till stan en sväng å köpa en god macka på Subway. Å goda var dom ju men också rätt dyra faktiskt men nu har vi i alla fall testat det också.
Tillbaka i stugan så bytte jag sängkläder och såg till att såväl påslakanen som täckena kom in i tvätten. När det börjat skymma på gick jag ut och skulle kolla om hur det var med slangen och till min stora glädje slapp jag slita in den för att tina upp och jag kunde släppa på vattnet som gjorde att det fylldes på lite granna i bubbelbadet. Läcker ju lite från den så i morn får jag allt se till att det lilla hålet som gör att läckande vatten ska rinna ut har frusit igen och det var någon cm is i delar av lusthuset. Men det tar jag i morn som sagt vad.

Lamporna lyser så vackert även om man nu inte vistas något på pooltrallen så här års. Snön ligger tjock över trallen och även över den frusna poolen. Å nästa vecka hotar ju SMHI med att vi ska få både kallare ute och mer snö. Men den som lever får se för SMHI brukar ju rätt ofta ha fel i sina prognoser har jag konstaterat.

Blev inbjuden till grannstugan på en kopp kaffe ikväll och där konstaterar man att jag lagt på mej några kilo och man gör ju det om man inte…   Ja just det.   Hugo provade om min mage var någon skön kudde att vila mot och det tyckte han.
Klockan närmar sig nio och jag har faktiskt inte eldat något i stugan idag och Kevin har inte hojtat att han fryser än trots att det bara är 22 grader inne :)
Två paket med hjortfärs har jag lagt ut på diskbänken och om ett par timmar så gör jag ett par köttfärslimpor till av den färsen. Tänkte jag skulle bli av med både viltköttet och nötköttet innan jag storhandlar från slakteriet och andra ställen inför våren. Då fyller man frysen nästan med nöt och viltkött och även en del fläskkött förstås.


1 Comment for this entry

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.