Ett sista avsked av en känd Norrköpingsbo

by on feb.23, 2018, under Allmänt skrivande


Det här är Eneby kyrka som ligger i utkanten av Norrköping. Det är nog inte ofta det är mycket folk i kyrkorna nu för tiden men idag var det dax före ett sista avsked för en gammal bekant som jag känt sedan jag var i 14-årsåldern. Lite äldre än mej men har jobbat  på en ungdomsgårdar sen vi var unga. Han var omtyckt av otroligt många och har nog fått många unga att byta väg och kommit på rätt riktning genom alla åren.

Långt innan begravningakten skulle börja var det mycket folk och en stund senare var kyrkan full av vänner, bekanta, skolungdomar som haft mycket kontakt med honom.  Har nog aldrig sett så mycket blommor någon gång som vid denna begravning.
Hemma i stugan igen så fixade jag lite och fåglarna fick förstås mat i sina foderautomater. Batterierna till mina kameror laddades upp och likaså till drönaren. Men något att fotografera hände inte under varken dagen eller kvällen.

Igår sa jag åt Kevin att vi skulle äta helt annat än det ”gamla vanliga”  Jag skulle laga till ugnstekt falukorv och till det skulle vi ha potatismos. Hans reaktion kommer jag att minnas länge.
Morfar du måste skoja. Nej då gubben svarade jag det är bara att gå ut i kylen för där är falukorven. Å han gjorde faktiskt det och någon ytterligare kommentar om fredagens middag blev det inte.
När åt vi då ugnstekt falukorv sist. Ja måste väl erkänna att vi äter ju mest kött, fisk, och kyckling här i stugan så falukorv har vi nog inte ätit här på i alla fall 10 år.
Så idag när han vaknade till och duschat och han började bli hungrig så var dagens middag klar. Han kikade lite avvaktande på maten men tog en rätt stor bit ändå. Efter en stund frågade jag hur det smakade då.  Jo det var faktiskt helt okej blev svaret. Så vem vet det kanske inte dröjer 10 år till nästa gång :)

När maten var avklarad så fixade jag en riktigt stor skål med sallad och kräftstjärtar och räkor i.  Jag kan nog tänka mej att bara äta sallad och kött i morron för nog behöver jag gå ner några kg. Har kollat så inte vågen pajat men den visar faktiskt rätt men tyvärr för många kg på just mej. När så sallade var gjord så tog jag fram hjortfärs och från början tänkte jag göra biffar på färsen men bekväm som jag var då jag började bli lite trött så gjorde jag köttfärslimpor och det blev ju två stora köttfärslimpor. Annars brukar jag ju göra dom på blandfärs så det ska bli intressant och se hur de här smakar men nu hamnade de i frysen några dagar.  Smakar de bra så blir det fler eftersom jag har en hel del just av hjortfärsen kvar i frysboxen.
En sväng till stan fick det bli framåt kvällen också bara för att komma ut en sväng. Å ett varv inne på ÖB blev det också där jag hittade två ugnsformar då våra börjat bli riktigt fula.  Så nu åker de gamla ut ur stugan.
Några timmars sömn hann jag med också innan det var dax för å köra igång nattpasset med uppdateringar på mina kunders websidor 23-07.  Nu är kaffet intaget och jag sitter vid skrivbordet i några timmar framöver.


1 Comment for this entry

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.