Så har man klarat av 30 år

by on feb.11, 2018, under Allmänt skrivande


Den 9 Februari 2018 var det 30 år sedan mitt aktiebolag startades. 30 år med både medvind och motgångar. Så här såg den sista mottagaren ut som jag köpte där man kunde lyssna på polis, ambulans och räddningstjänst innan de gick över till det nya radiosystemet ”Rakel”.
Min nyhetssida Wighsnews har dock inte funnits lika länge men har konstaterat att den även detta år funnits i 20 år. Men på senare tid har jag både minskat på bevakningen och även uppdateringen av nyhetssidan. Är kanske inte så lustigt om man tröttnar till slut då jag är inne på mitt 51 år. Ja för så länge sedan är det sedan jag började leverera nyheter och även bilder till radio, tidningar och tv.  Å att jag började min karriär innan jag slutade årskurs nio syns ju faktiskt på mitt avgångsbetyg som inte är något att skryta över. Men på den tiden hade man ju jobb direkt om man bara ville. Jag hade ju skaffat mej jobb på Sveriges Radio Östkvarten i Folkets hus. Där jobbade jag före och efter skolan sista terminen i nian.

Den allra bästa mottagare jag haft är nog ändå DLS-160. Den var helt otrolig både då det gällde känslighet och räckviddsmässigt. Den lilla dosan till vänster om mottagaren var ett tillbehör vilket gjorde att man även kunde lyssna på Stockholmspolisen som då låg på 410 mhz-bandet.

Men även om det inte går att lyssna på de gamla vanliga hederliga mottagarna längre så innebär det ju inte att jag inte har några nyheter. Teknikens underbara värld kan man ju kalla det. Vissa nyheter hörs inte men man får ändå reda på dom. Andra nyheter hörs ju faktiskt och häromdagen kom ett efterlängtat paket som gör att jag hör mer. Å även om jag har den stora masten vid stugan så kan jag fortfarande med dagens teknik befinna mig var jag vill för att sköta nyhetsbevakningen. Ja förusett då att jag har mobilt bredband som fungerar.

Idag var grannarna på turne ute och åkte pulka vid sandbacken. Jag minns för trettio år sedan då även jag var med där borta och det var flera familjer som körde för fullt på vaxdukar då dessa fungerade hur bra som helst och man kunde ju även sitta flera på dom.
Micke tände även en liten eld då de skulle grilla där ute på förmiddagen.  Efter en stund så kom jag ut med mitt kaffe och så hade jag nybakade weinebröd som jag bjöd dom på innan jag traskade in i stugvärmen igen.

Den här bilden tog jag från min äldsta dotters facebook. Ett av mina barnbarn fyller ju 17 år idag och det är Daniel som är längst till höger. Min äldsta dotter är damen med glasögonen längst bak och så är det mitt äldsta barnbarn Johnny bredvid. I främre raden är det lilla Nina som står mellan bröderna och längst till vänster är det mitt barnbarn Jennifer med mitt lilla barnbarnsbarn i sin famn.
Tyvärr är det ju några mil som skiljer oss åt och i och med att jag jobbar nätterna blev det ju svårt att åka upp och fira honom.
En sväng till Ica blev det i alla fall på eftermiddagen då jag behövde handla lite. Var nästan töväder ute men nu framåt kvällen har det åter blivit minusgrader utanför stugan.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.