Så kom det lite vinter och kyla

by on feb.06, 2018, under Allmänt skrivande

Under fredagen och även natten mot lördagen kom så vintern till stugan i skogen. Så här mycket snö som vi hade igår har vi nog inte haft på flera år. Det kom så mycket så till och med min gode granne Lelle Ekman kom uppkörande med traktorn och plogade vägen.

En liten kille som dock gillade snön var ju grannpojken Hugo som tog i allt vad han orkade för att få upp en liten gångstig ut till brevlådorna då Rebecca hade fyllt 30 år och skulle få främmande så det var ju bäst å få ordning på gången in till deras stuga.

Nu var han ju inte ensam om att se till att få den framkomlig utan även hans pappa Micke var ju med ute.  Han hade tidigare försökt att få igång snöslungan. Den startade ju utan problem men bulten var av som ser till att den slungar ut snön också. Jag hade ju för mej att det var så tidigare men de påstod ju att jag hade lagat den så tyvärr hade jag ju litat på dom. Annars hade man ju kunnat fixa till den tidigare. Nu blir det att dra in den i hallen i stugan nån dag och fixa till den. Man vet ju aldrig det kan ju komma mer snö.

På eftermiddagen gick vi över till grannstugan och firade Rebecca som flera andra gjorde. Men det fanns i alla fall några sittplatser kvar å god smörgåstårta fick vi också.

Den här bilden tog jag natten till söndagen då de båda syskonen Ghost och Candy hade bestämt sig för att samsas på samma kudde i sängen eftersom jag satt och jobbade. Men de ser lite oroliga ut när jag tar bilden. Skulle de bli nerkörda eller inte. Nä de fick ligga kvar förstås.

En riktig vinterbild fick det bli med drönaren också i söndags. Ser ju riktigt mysigt ut där nere och visst är det så också. I stugan visar termometern runt 26 grader då braskaminen används för fullt.

Igår på måndagen vaknade man upp och då var det riktigt kallt utanför stugan. -16,7 grader visade termometern att det var utanför.  Kevin fick sovmorgon då vi fått en akuttid till tandläkaren då en bit av en tand lossnat som de hade lagt på för något år sedan. Men redan tidigare på morgonen hade Rebecca kört mej ut till Västra Husby och bilverkstaden där min bil äntligen skulle bli i ordning. Spjällhuset hade kommit hem och skulle bytas.
Å på eftermiddagen kunde jag hämta den och bilen gick ju som den skulle. En liten detalj kvarstår dock men den ska bytas idag men tar bara några minuter. Sen får vi se hur mycket pengar det försvinner från bankkortet idag när reparation ska betalas.

Igår på eftermiddagen kom Lelle åter en sväng och såg till att vägen blev plogad igen.  Nu återstår det å se om det blir fler gånger men faktum kvarstår att så här mycket snö har vi inte haft på flera år.
Idag hade jag lovat Cassandra att hämta barnbarnet Nicole då de sover hos Saban och så köra ner henne till skolan på Ljura.  Så när jag hade släppt av grabbarna ja det är ju minst en extra i bilen då vi brukar hämta upp både Ludwig och Malin i bilen. Men idag var det bara Ludde så när de var avsläppta vid Ektorpshallen eftersom de hade gymnastik så körde jag vidare till Sankt Persgatan och Cassandra och Saban.

Efter någon minut så kom den lilla tösen ut och var så nöjd när hon fick sitta fram bredvid morfar på vägen till Ljuraskolan. Men när hon var avsläppt så styrde jag åter bilen mot skogen och hundarna blev förstås nöjda när de fick frukost. Nu ska jag tvätta och städa lite och kanske plocka in lite ved.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.