Här tar de Frasses mat

by on jan.24, 2018, under Allmänt skrivande


Här har småfåglarna dykt ner i snön mellan huset och lusthuset å äter för fullt av ”Frasses” mat. Ja jag har döpt fasanhanen till Frasse. Han bor under granarna vid vårt staket och när han kommer så flyger han upp på lusthuset där han går och kikar så läget är lugnt innan han dyker ner vid det dukade matbordet. Han är inne och äter och går minst ett par gånger om dagen och har så varit en längre tid. Så fort han ser någon i fönstret eller hör att en dörr öppnas sticker han iväg över lusthuset och landar nära sitt gömsle.

Nu har ju även de små fåglarna upptäckte det ”extra” matbordet förutom foderautomaterna som jag har så då dyker de ner och käkar där dom med men när Frasse kommer då försvinner dom direkt. Vore ju trevligt om man kunde få den lite tam men det är nog svårt misstänker jag så skygg som han är trots att han varit här en längre tid.

Den här vackra bilden tog jag igår på väg hem efter att jag lämnat Kevin och Ludde i skolan. Efter en kort visit hemma så körde jag ut till Västra Husby och verkstaden för att förhoppningsvis få felet som jag har fixat. Grannen Rebecca kom ut och hämta mej så jag kom hem. Sen fika vi och jag gjorde lite nytta och vid halv två så körde hon återigen ut mej till verkstaden och han trodde nu att felet skulle vara avhjälpt.
Efter det var det så dax och åka in till Ica i Vilbergen och hämta det jag hade beställt och så hämta grabbarna i skolan.

Hemma i stugan bestämde vi oss för Pomme bearnesesås och Kevin valde oxfile medans jag tog en riktigt stor entrecote. Å nog var det gott när det var klart.

Sedan ”bakade” jag några weinebröd med blåbär. Ica säger ju att de är nybakade då de tar ut dom och ställer upp dom bland kaffebrödet så då kan väl jag också säga att jag ”bakar” dom.
Men det är sanning med lite modifikation. De är ju gjorda men inte gräddade utan fryses ned snabbt och levereras sedan till butiken. Så jag beställde en stor påse med 20 st i och dom hämtade jag och en stryt med glasyr ingick ju förstås. Å nog bakade jag weinebröden bra för även Kevin gillade dom starkt så det blev två åt oss var.

Idag när jag kom hem efter att ha lämnat dom så tände jag brasan och så satt jag på ugnen för jag hade ju lovat Rebecca att hon skulle få kaffe och ”nybakade” weinebröd när hon kom tillbaka efter att hon hade lämnat lilla Hugo på dagis.
Under tiden de stod i ugnen fixade jag dagens middag. Köttfärslimpa som jag ställde in i ugnen så fort kaffebrödet var klart. Lagom kom Rebecca och vi klämde glatt i oss två weinebröd var. Så nu finns det två kvar till ikväll som Kevin kan få.
Köttfärslimpan blev bra och Rebecca fick provsmaka en bit och instämde i min åsikt.  När hon gått så satt jag i gång med lite pappersarbete och när det är klart tänker jag sätta på potatisen. Skulle den hinna svalna innan Kevin hämtas från träningen efter skolan så är det ju bara å micra upp maten.
Ett par kassar ved har också kommit in men tveksamt om jag ska elda mer nu för det är ju trots allt +4 grader utanför stugan när klockan  närmar sig ett. Vi får väl se om det behövs framåt kvällen kanske.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.