Ingen sopbil kom som den borde

by on jan.20, 2018, under Allmänt skrivande

I torsdags skulle sopbilen ha kommit. Dels den på förmiddagen som tar den ena tunnan och så framåt kvällen den andra som tar den andra tunnan. Men båda två uteblev.  På fredagen ringde jag till de som har hand om sophämtningen och fick då till svar att chaufförerna hade väl bedömt att det inte gick att åka fram på vägen. Visserligen hade vi kanske 5 cm snö max på vägen men inte något fordon hade ens försökt syntes ju på vägen. Inte hade någon heller varit ute och kikat om det fanns sand på vägen under snön. Alltså så tyckte man det var smidigast att bara strunta i det och någon sophämtning innan nästa gång blir det inte talade damen i andra änden om. Nu ska jag ringa till den som har lite högre ansvar och prata på måndag så får vi väl se hur det går. Jag har bott här i över 30 år och vi har haft betydligt mycket mer snö på vägen men nog har sopbilen kommit. Men det blev ju ett nytt företag som tog över det förra året.

Häromdagen tog jag denna vackra bild över gården där jag bor. Ja jag höll ju inte i kameran men i spakarna som styrde en av mina drönare och jag finns faktiskt även med på bilden men då måste man nog veta var jag står för att kunna se det.

Ser ju vackert ut men absolut inte inbjudande att ta sig något dopp i poolen. Vi får väl se om det finns möjlighet att byta ut poolen i år mot en ny då den har lite skavanker. Det var ju tänkt att göra det förra året men då grundvattnet var väldigt lågt så är det tveksamt om jag lyckats köpa in vatten. Vi får väl hoppas att nivån är bättre i år om det blir aktuellt.

Då jag stod där och kikade så såg jag hur bara dimman plötsligt dök upp och jag kunde ju förstås inte låta bli att ta en bild.

Trodde ju att slangen var tom på vatten då jag blåst igenom den vid förra gången jag fyllde på lite vatten i bubbelbadet men nog var det ett par ställen på det var fruset så det blev att släpa in slangen och nu får den ligga i Kevins duschrum tills det tinat  upp och jag kan göra ett nytt försök att fylla på bubbelbadet.

En sväng in till grannarna Micke och Rebecca blev det också igår kväll på en kopp kaffe. Tog ju på mej finkläderna då man går bort :)  Kaffet smaka bra i alla fall och Rebecca kunde ju inte låta bli att ta en bild där jag satt förstås.
Nattpasset gick ju bra å jobba men efter det så sov ja ju lite för länge förstås så man tycker att dagen är helt borta.  Funderingarna kom på vad vi skulle äta men Kevin tyckte han kom på en smart idé. Max åker vi till morfar om du har lust och orkar.  Klart vi åkte dit och han fick vad han ville ha.

Själv gjorde jag en stor skål med sallad å i skålen kom även tomater rödlök, gurka räkor och kräftstjärtar. Så det smakade utmärkt å jag kanske ska börja äta mer sallad. Ett tag åt jag ju sallad rätt ofta men det har blivit sämre med det nu och det syns ju på vågen också :(


1 Comment for this entry

  • Rebecca

    Riktigt läcker bild du tagit på huset med drönaren. Wow va läckert med dimman över fältet den bilden gillade jag! Finkläder haha så skönt att vi kan gå som vi vill ute i trollskogen.
    Oj vad duktig du är du som brukar säga att man ska äta ordentligt. Hoppas du får sova gott kom ihåg säg till om jag ska jobba eller om du behöver någon hjälp Uffe!
    Kram från grannstugan

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.