Hänt mycket här i skogen

by on jan.13, 2018, under Allmänt skrivande

Jobbet rullar på som vanligt men nog är jag trött men har hört av många av mina vänner att de är lika slitna och trötta som jag så det är väl den mörka årstiden som även påverkar piggheten. Å jag vet inte när solen lysta över stugan i skogen sist. Är ett tag sen i alla fall. Mulet, snöblandat, regn, ja det är väl det vädret vi har haft sista tiden.
I stugan hade jag ju några tomtar kvar då jag lovat grannkillen att få vara med när de plockades ner och så skulle han få plocka upp Trollen där de skulle vara också. Så efter att jag kört in Kevin och hans kompisar till skolan så återvände jag till stugan och det tog inte lång tid innan lilla Hugo och Rebecca kom in.

Å han var ju riktigt glad att först så fick han stoppa ner alla tomtar som fanns kvar i stugan i ett par kassar. Jag hade tur och slapp å hamna i kassen men å andra sidan vet han ju inte att jag är tomten :)
Sen plockades trollen upp och han ville ha dom på rad för han hade sett en bild som jag tog i december då trollen var på väg från stugan för att ge plats till tomtarna. Nu var det lite trångt på golvet så det fick bli en ring där alla stod i kö och väntade på att få komma upp på sina platser.
När det var gjort så ville han hjälpa till med veden och hans mamma hängde med ut upp till vändplan.


När man kommer en bit ner i varje bur blir det svårare att plocka upp veden så idag gjordes en smart grej. Vi lyfte ner Hugo i en bur och så fyllde han kassarna ordentligt med ved som vi sedan bar in. Lite fuktig är den ju men med tanke på hur mycket vi bar in så torkar den snart upp då jag fortfarande hade ett par kassar med torr ved inne. Å nu behöver jag nog inte hämta någon ved mer i helgen.
När sedan det var gjort så åkte jag in till stan och handlade lite. Körde även förbi systemet på Ingelsta och införskaffade en flaska rom till Micke då jag kom på att jag lånat en del av honom tidigare som jag glömt å lämna tebax.  Köpte mig själv en liten Whiskey. En sväng till Ica och så hem mot skogen igen.

Å ja det är nog dårarnas paradis här ute. Förhoppningsvis lär vi få mer snö och mer vinter men när jag rullade upp bilen på gården vad såg jag då. Grannen Rebecca och lilla Hugo höll på att vårstäda bort alla höstlöv och räfsade gräsmattan. Hade de gjort det i stan så hade nån jäkla granne säkert ringt polisen och sagt det var en galen kvinna i trädgården.

Enligt Rebecca var det den här lilla killen som ville gå ut och jobba i trädgården men undrar ja om hon inte bara skyller på honom. Hur som helst funderade jag på ikväll hur trädgården skulle se ut om jag inte hade dessa omtänksamma och hjälpsamma grannar.

Den här bilden dök upp i dag i mitt flöde på Facebook. Är ju knappast Julafton idag däremot samma lilla kille som står på bilden ovanför med skottkärran. Det är när man ser såna bilder som man förstår att tiden går fort.
Efter en stund var det vilodax för lilla Hugo och de försvann in i sin stuga. Jag gick in och började fixa middagen då jag skulle göra en köttfärslimpa idag. Passade även på att skala potatisen så den bara var att sätta på.
Man får ju vara glad att man får sätta på något här i stugan :) Kaffet, dammsugarn, å potatisen. Lagom när köttfärslimpan var klar rullade den bil som jag väntat skulle komma hit upp på gården.
Två mycket ledsna vänner gick sakta upp bärandes på deras kära husdjur som fått vandra över till andra sidan idag. Jag ville inte störa dom men han öppnade dörren och jag följde med upp en stund och pratade. Jag vet hur det känns då jag haft några fyrbenta vänner som lämnat oss genom de 30 år jag bott här ute. Det spelar ingen roll om de är mina eller ens vän man blir lika rörd och tårögd ändå. Å den vovven har jag ju träffat många gånger och hon har ju även varit här och busat mycket.
Men nu får hon vila straxt intill lilla Hugos Guldhamster Brunis.

Efter att de fyllt igen den lilla graven så tände de ett ljus och lade en bukett rosor. Jag lovade att tända ljuset om det skulle slockna. När de åkt och jag hade hämtat Kevin från träningen och tänt brasan igen så gick jag och vilade ett par timmar.  När jag vaknade så släppte jag ut hundarna och passade på att gå upp och ta ett par bilder från sorgens plats.


En liten ängel har kommit på plats liksom en liten sten vid Hugos lilla Brunis. Ljuset lyser så vackert och medans jag stod där uppe funderade jag på hur många djur jag har begravt där uppe. Varför det just har blivit där beror ju på att man aldrig springer där. Inga barn leker där och det enda man gör är att man klipper gräsmattan. Fyra hundar, tror att det är sex katter, två marsvin, två undulater, någon guldfisk också. Å nu har alltså ytterligare två små kära fyrbentingar fått sin vila där.

De som var ute skrev sent ikväll om även de fick komma ut och sätta en sten vid platsen och givetvis får de göra det. Jag är inte glad men jag är ändå det att jag haft möjligheten att kunna hjälpa någon att få en plats där deras fyrbenta fått sin sista vila. Vi får väl innerligt hoppas att det får räcka nu för på bara ett par månader har ju en bekant gått bort och två fyrbenta.

Lägger även upp denna bild som jag dock inte tagit själv utan faktiskt snott ifrån nätet. Det kanske många gånger är svårt att släppa taget men förr eller senare måste man det om man ska må bra.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.