En liten sorgsen dag för grannkillen

by on jan.09, 2018, under Allmänt skrivande

Kevin kom upp som han skulle trots att han inte riktigt kom i säng så tidigt som han borde igår. Å vid tio i åtta rullade vi hemifrån stugan för att plocka upp hans två kompisar på vägen till skolan.
Å både Malin och Ludde stod vid sina grindar intill vägen när vi kom med bilen. Alla var väl lite slöa i bilen och det pratades inte så värst mycket.  Men när vi närmar oss skolan kommer Kevin på att han tog nycklarna som låg på hans lilla skoldatorväska men han tog inte skoldatorväskan.  Sån tur var så hade han ju Gymnastik första lektion på morgonen så jag körde hem och hämtade väskan och åkte sen in och lämnade den.
När så det var gjort så följde jag med granntösen Rebecca som var hängig då deras lille grabb Hugo hade fått en Guldhamster till julklapp och nu hade den blött av någon anledning hela natten och var dålig.  Hon kontaktade flera djurbutiker och även veterinär men det fanns tyvärr inte mycket att göra åt det så ett par timmar senare fick Hugos lilla Brunis somna in.
När jag kom hem från stan så förberedde jag middagen innan jag tog mig ett par timmars vila å därefter blev det in till Vilbergen och hämta Kevin som varit och tränat på gymmet efter skolan med Liam och Hugo.

Hugos pappa hade kommit hem tidigare från jobbet och hjälpte lilla sonen med att gräva en grav nära stenen som är mot masten. Där satt han ner sin lilla låda som han fått av mej. I lådan låg lilla Brunis med lite bomull omkring sig och han var ju jätteledsen över att ha mist sin nya vän.

Lite senare ikväll gick jag upp och kikade vid Brunos lilla grav och Hugo och hans föräldrar hade tänt ett ljus och satt dit några vackra röda rosor. Något senare skrev Kevins morbror att de kommer ut på fredag för då ska de begrava sin hund som ska få somna in då. Även den kommer ju att ligga vid kanten mot träden och skogen.
Livet har sin gång även om det för många är orättvist och kanske framförallt mot barn. Jag minns ju hur det var för snart sex år sedan då Kevin miste sin mamma. Å även Kevin har ju mist en katt och även två marsvin och givetvis ligger även de begravda på tomten nära de andra djuren.
Men det är livets gång och som vuxen acepterar man det bättre även om det känns tragiskt å det är ju alltid svårare för barnen.
Vid tiotiden satt jag åter vid arbetsbordet och jobbade och en straxt efter kom larm om flera nödraketer utanför Ölands södra udde ut i Östersjön. Flera fartyg hade observerat dom och flera räddningsbåtar, helikopter samt andra fartyg har börjat söka i området.

Det blåa som ser ut som ett fartyg strax öster om Öland är Helikoptern som är på väg till paltsen där flera båtar befinner sig. De blåa båtarna är Kustbevakningsbåtar och flera Sjöräddningsbåtar. De gröna och röda är lastfartyg och containerfartyg.  I det området ska man ha observerat nödraketerna och vi får väl se vad sökandet resulterar i vart efter.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.