Nu är vinterlovet slut för denna gång

by on jan.08, 2018, under Allmänt skrivande

Nu är vinterlovet slut för Kevin och i morgon börjar han skolan. Redan tidigare ikväll så plingade det till på Facebook messenger och det var ju barnen i Öbonäs som undrade om vi skulle in i morgon bitti.
Ja nu under vintern så kör jag ju Kevin till skolan och även hämtar honom. Å då brukar vi vara snälla och hämta upp ett par stycken som bor i Öbonäs när vi ändå passerar. På så vis så får ju även de barnen en halvtimma extra sovmorgon. Den vanliga skolbussen kommer ju 07.25 men ”skogens skolbuss” åker ju härifrån 07.53 och då passerar vi Öbonäs 08.00 så de sparar ju 35 minuter och så slipper de ju gå från hållplatsen på Gamla Övägen upp till skolan.
Någon nämnvärd snömängd fick vi ju inte heller varken jul, nyår eller annan dag under vinterlovet. Några cm men det smällte ju snart bort och nog gillar jag snön. Det blir mysigare och även ljusare ute på kvällen för här ute har vi ju bara vår egen lilla belysning utanför stugan.
Kevins morbror John ringde häromdagen och undrade om det gick bra med det jag lovat honom för flera år sedan. Å det är klart jag håller mina löften. Så idag var jag i stan och hämtade honom och hans lilla son. Å på gräsmattan som är vid skogskanten där våra egna små hundar ligger begravda sedan många år och även några katter där började han gräva. För även om deras ena hund kanske inte är döende så är hon ändå lite sjuk och dessutom börjat visa nervositet och andra symptom och då deras son endast är ett år så vet man ju aldrig vad som kan hända. Då är det bättre att avsluta och det skulle de väl göra i veckan. Så nu ikväll står det en grop och väntar på deras lilla vovve så hon kan vila i frid bland våra andra djur där.
Då Kevin och John inte setts sedan försommaren så fick han både en julklapp och en födelsedagspresent av John och Linda. Jag bjöd på Ryggbiff och Hasselbackspotatis med pepparsås.
När de åkte iväg så gick jag och lade mej ett par timmar för även om jag var ledig natten som var och hade hoppats på att sova riktigt länge så vaknade jag faktiskt självmant redan klockan tre i natt. Kunde jag somna om då. Nej  :(   Men det får gå och nu känner jag mej ju i alla fall skapligt pigg. Har kikat lite på Facebook och konstaterat att ytterligare en vän har drabbats av canser.
Usch denna hemska sjukdom men den har ju alltid funnits men förr kalla man den ju för Kräfta. Men idag drabbas fler och fler och jag tror trots allt att det många gånger beror på alla gifter som vi sätter i oss med maten, för mycket solande och även rökningen förstås.
Själv kan jag konstatera att jag klarat mej nu från rökningen i snart 17 månader å det funkar ju riktigt bra. Men om jag sparat några pengar på det, nää det tror jag nog inte.
Det var riktig kallt i helgen nästan -9 grader hade vi en natt men nu är det mildväder utanför stugan igen och lat som jag är så får bilen stå kvar på gången och jag får väl hoppas att jag slipper skrapa rutorna i morgon men det återstår att se.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.