En riktig lång natt

by on jan.06, 2018, under Allmänt skrivande

Det blev en riktigt lång natt och jäkligt många timmar vaken. Jag slutade ju klockan 10 men straxt efter nio ringde mina vänner i Borlänge och tänkte ge sig upp till berget utanför Leksand och se vad som hänt med min anläggning där uppe. Å jag lovade att vara vaken tills de kom upp. De körde rätt snabbt upp men när det återstod några km på den branta vägen upp mot toppen av berget så var det stopp.

Flera dm snö på en väg där någon visserligen kört men säkert något annat än en personbil. Så det blev för grabbarna att börja gå den långa vägen för att traska genom skogen upp var ju lönlöst. Efter drygt en halvtimma så började de närma sig. Vad fick de se där om inte bilen som kört upp. En Stockholmsfamilj som skulle kika på utsikten från toppen men nu kom varken fram eller bak på vägen så det var ju tur inte dom körde upp också.

Bara ett par hundra meter kvar å sista km fanns det ju inga bilspår heller då den bilen kört fast. Uppe vid boden så kunde vi konstatera att det hänt något med datorn men hur jag än försökte att berätta vad man kunde göra för att kanske få igång den så lyckades det inte. Så det blev inget annat för dom att ta med sig datorn därifrån och gå tillbaka den långa vägen till bilen.
När klockan närmade sig elva så kunde jag vända mej om och krama kudden och jag somnade nog rätt omgående.
Sov kanske lite för länge men när klockan ringde så orkade jag bara inte att släpa mej upp så det blev två timmar mer än vad jag tänkt.

Lite senare så hördes det något motorljud utanför stugan och den här lilla maskinen kom in på gården med ett par påpälsade grabbar. Det var Ludde och Emil som kom och hälsade på Kevin en stund. Å nog gick det åt att vara varmt klädd då det inte fanns några rutor eller annat skydd och det var ju ändå -5 grader ute.
Efter en stund så gick de in och pratade i värmen och alla kom underfund med att vårterminen är rätt bra för det är ju så mycket ledigt :)  Nu börjar de ju på tisdag igen men sen är det bara några veckor innan Sportlovet och några veckor senare så är det Påsklov och efter bara två veckor så har de två studiedagar precis innan en helg.
Nu är det sista året för Kevin på Ektorpsskolan och om ett par dagar fyller killen 16 år och kan alltså börja övningsköra på bil om man går en kurs och det är väl bäst jag gör antar jag.
När grabbarna åkte så blev det mat. Innanlår av Dovhjort och till det blev det pommes samt lite sallad. Men gott var det och brasan i stugan brann så fint. De mesta julgrejerna kom upp på vinden men det är lite kvar men det är snart gjort.
Jobbet har gått rätt bra även om jag känner att jag borde ha sovit lite ikväll. Men nu är det som det är. Jag har rätt mycket och göra å många uppdateringar på mina kunders webbsidor men det är ju bra så de ser att jag gör lite nytta också.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.