Hektisk vecka i stugan

by on Dec.23, 2017, under Allmänt skrivande

Det har varit en lite hektisk vecka i stugan men Kevin var i alla fall frisk så han kom iväg till skolan i måndags. Å även jag mådde skapligt så jag fick lite gjort på förmiddagen. Lite senare dök Andreas och Emmelie från Uppsala upp då han lovat att fixa ihop en dator åt mej.

Så de hann inte mer än att komma in så satte han igång med sin uppgift och här ser han ut å fundera på om han vi ska äta först eller om det ska byggas ihop först. Men så var det inte utan han fundera på var han skulle vara å bygga ihop den då det var rätt varmt i matrummet.

Lite senare blev det i alla fall mat som paus och efter ytterligare  några timmar så framträdde något på en skärm som visade att han byggt ihop den rätt.  En aning slitna så var det dags för gästerna att sova och själv jobbade jag vidare förstås.

På morgonen så fick förstås fåglarna sin frukost och här är första bilden på flera sjärtmesar. Har ju haft svårt att fånga dessa på bild men fick ju en häromdagen som av någon anledning kom ensam men här verkar den ha fått med sig sina kompisar också.
Det sista med datorn fixades i ordning och det blev pizza andra dagen de var här. Men det var tydligen inte nyttigt för alla blev trötta som attan och inte mindre trötta blev vi när grannen kom in med en kladdkaka och grädde som vi givetvis var tvungen att smaka lite på.
I onsdags så for gästerna tillbaka till Uppsala. Jag åkte in till stan på eftermiddagen och storhandlade på Ica i Vilbergen.

Det som syns på bild är ju trots allt inte allt som jag handlat då det fortfarande finns en del kvar på rullbandet vid kassan. Men jag fick ner det i vagnen och hemma var det ju bara att börja stuva in allt där det skulle vara.
Satt å lurade på i torsdags när jag skulle börja fixa julmaten men mitt huvud sa ju att det inte var någon panik då det inte var Julafton förrän måndag. Ända tills Rebecca upplyste mej om att Julafton var faktiskt på söndag :(  Hur tänkte jag där. Visste ju vilket datum det var på torsdagen men av någon anledning hade jag fått för mej att det var på måndag allt skulle vara klart.

Men eftersom jag tänkt fel så var det väl lika bra å börja med något å det blev några plåtar med köttbullar och som vanligt så provsmakade Kevin ett antal och jag fick med beröm godkänt på smak och kvalite :)

Å när fredagskvällen kom så var skinkan griljerad och även kycklingskinkan iordninggjord. Ett par formar med Jansson var klar och även Revbensspjällen var fixade innan jag pustade ut. Det sista kg köttfärs som låg i kylen gjorde jag två köttfärslimpor av så nu blev det ett par vanliga middagar infryst också.

Men när klockan närmade sig tio på kvällen så kunde jag konstatera att det såg ju riktigt bra och snyggt ut i köket. Sista formen med Jansson stog och väntade på att få lock och ställas in i kylen. Sen smet jag faktiskt in och lade mej ett par timmar innan jag fortsatte ett av flera riktigt långa pass. Är ju julhelg och då vill tydligen kunderna fira jul också så det blir en hel del extratimmar men vad gör det. Sova är väl överskattat och det är ju bara jag och Kevin som ska fira jul i stugan och vårt julbord ser jag till att det är framdukat när ”tomten” kommer tebax från stan efter att ha uträttat ett besök som den lovat.
Nu är klockan halv sex på lördagsmorgonen. Man brukar säga att snön lyser vit på taken så här vid jul men jag kan väl säga det kan vi som vanligt glömma i år för snön har smällt bort och chansen till en vit julafton finns inte på SMHI:s väderkarta.  Några timmars arbete till innan det är dax för mej att krama kudden några timmar.


9 Comments for this entry

 • Uffe

  Tänkte på har du facebook så kan du ju få reda på en del nyheter i norrköping jäkla snabbt då jag brukar lägga ut det på min profil.

  Ulf Wigh heter jag Adda mej vet ja :)

 • Uffe

  Jo då en blå Hightopp å innan den en vanlig cheva van röd grå ska se om jag finner bilder på dom

 • Nicke

  Tyvärr 31 år känner mig varje år som 25 år

  Hade du en annan cheva innan den gröna ?

  Hade du inte haft cheva van också

 • Uffe

  Du var med på den tiden alltså. Hur gammal är du. Får för mej att du inte är lika gammal som mej i alla fall :)

 • Nicke

  Ne jag typ uppvuxen med din hemsida wighnews
  och polisradio sen 90 talet då du både var snabbare
  På plats och fortast med text o bild

  Om jämför med nt så satt domnog fast med Karlsson klister vid stolarna (sega).

  Och gillade att man såg din cveva överallt för i tiden (blickgångare). Vid på allla olyckor med mera

  Men nu kör du (Liten bil )

  Jo den unga tjejen hon syns för hon är snygg fina kvinligaformer
  Hon passar i klackskor . Hon har sett ofta nere vid Ingelstad kan tro hon bor i butikerna

 • Nicke

  Har du bild på när tomtarna har hitta sina platser i huset
  Mvh Nicke
  God jul

  • Uffe

   Nej har nog inte tagit det ligger väl några uppe här på bloggen. Nyfiken som jag är har vi setts nån gång eller känner hon som brukar vara med å handla ibland :)

 • ann

  Himmel vad duktig du är! God Jul i stugan.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.