Dovhjort och Hasselbackspotatis

by on okt.07, 2017, under Allmänt skrivande, Att lag mat


Att laga mat gillar jag ju bara jag kommer på vad vi ska äta.  Men redan igår bestämde jag mej för vad dagens middag skulle bli. Jag hade kommit överens med Cassandra att de skulle komma ut på eftermiddagen.
Sov ju några timmar förstås men sedan for jag in till stan och köpte kaninfodret som jag glömt inhandla (Sallad) alltså. Strax efter dök de upp när de åkte med Rebecca och Hugo ut och eftersom Rebeccas sambo Micke åkt på årets Whiskeymässa i Stockholm så bjöd jag även in dom till stugan och värmen för än har jag lite ved kvar.
Hasselbackspotatisen är ju inge krångligheter att laga till och inte heller att fixa till salladen då jag oftast köper färdigskuren i påsar som är liten blandning.

Köttet blev jag lite orolig för om det skulle räcka så jag tog fram några bitar Entrecote också som jag stekte i den vanliga stekpannan medans jag lät elgrillen sköta Dovhjortsköttet som var av innanlår.
Det såg väl kanske lite blekt ut men jag skar i en bit och det såg ju bra  ut rakt igenom så jag bestämde mej att det fick duga. Jag har ju aldrig lagat till något dovhjortskött så det här var första gången.

Någon hejare på sås lär jag ju aldrig bli då jag har blivit bortskämd med den bekväma pulversåsen. Å den här såsen tycker faktiskt alla som jag har bjudit på mat om. Lite småkryddig men jäkla god. 1 liter matlagningsgrädde och så fyra påsar med sås. Kanske inte den rätta såsen för den som vill undvika fett men jag har testat och gjort den på vanlig mjölk också men då blir den för blaskig tyckte jag.

Å så här blev slutresultatet när det var upplagt på min tallrik. Smakade som det ser ut. Alltså jäkligt gott och jag tyckte nog allt att elgrillen skötte sitt jobb vad beträffar dovhjorten. Så det blir nog fler inköp om man får möjlighet till det.
Efter maten serverades det kaffe medan vi pratade och diskuterade. Sen var det dax för stadsborna att återvända och jag körde in dom till stan.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.