Det där med matlagning

by on sep.20, 2017, under Allmänt skrivande, Att lag mat

Att laga mat har jag inga problem med problemet ligger i att komma på vad man ska äta till middag. Å oftast blir det ju det gamla vanliga. Men ibland får jag faktiskt ett anfall :)

I förrgår så gjorde jag ju två köttfärslimpor men den ena tog vi till middag den dagen så då fanns det ju ändå bara en kvar infryst. Så igår var jag till Ica i Vilbergen och handlade 6,4 kg blandfärs. Sen gjordes det två riktigt stora formar med kålpudding på 3,2 kg och de övrriga 3,2 kg blev köttfärslimpor.

När så det var klart så tog jag fram 2.4 kg nöt och grytbitar och gjorde köttgryta med sås och även det frös jag in. Sen idag så köpte jag 2.2 kg kycklingfileér och gjorde kycklinggryta med currysås å det frös också in. Färdigskurna  fläskytterfileér ska jag också upp och frös in i påsar så det bara är att lägga på elgrillen här inne när man vill ha det.  Så nu har jag säkert ett tiotal middagar färdiginfrysta.
Å i förrgår kom även Dovhjortsköttet hem då jag fick köpa en hel Dovhjort styckad och vakumförpackad. 16 kg kött där men det är ju lite finare kött. Är lite osäker på om jag ska köpa in något nötkött mer i år då jag fixar en hel del kött inför julen och det äts ju inte lika mycket nötkött då kanske. Möjligen något blir det kanske. Men som sagt nu är det bara å välja vad vi ska äta för mycket finns klart å det är jäkla skönt.


2 Comments for this entry

  • Rebecca

    Härligt du är så effektiv & duktig Uffe. Ska ta mig i kragen & ta tag i matlådor till frysen jag med någondag så skönt att ha & ta fram. Som du säger nu börjar höst & vintermat komma fram mer alltså grytor, gratänger mm.

    • Uffe

      Vi kan ju kika på nån dag framöver så kan vi ju ställa oss i mitt kök å leka storkök med massor av mat :)

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.