Lite testkörning med drönaren

by on maj.13, 2017, under Allmänt skrivande, Huset där jag bor

Stressigt å rörigt de sista dagarna gjorde ju att jag fick lite värk torsdags i hela kroppen så jag fick varva ner lite mot min vilja.  Kevin hade med sig sin klasskompis Liam efter skolan och han är ofta uppe vid fotbollsmålet och tränar lite fotboll även när han är ensam men klart det är roligare om man är två.


Så innan maten så höll de på och lirade där uppe en stund som vanligt. Är ju faktiskt rätt skönt att vi flyttade upp även fotbollsmålet där skaterampen och studsmattan är.  Å faktum är att de mellan varven även använder rampen lite.

Åren går snabbt och även om det inte är så många år sedan när jag tog denna bild. Där han kommer infarande på gården efter att vi varit ute på Hylingeplan där han fått lira lite boll med ett par kompisar. Å då höll han på Färjestad å givetvis skulle han ha en sån dress också. Den gamla portalen och grindarna som fanns då är borta. Portalen var ju så dålig att det var risk att den när som helst skulle ramla ner på någon eller på en bil.
Natten mot fredagen gick väl sisådär och jobba men det gick trots allt och när jag vaknade efter ett par timmars sömn så var jag visserligen inte så värst pigg men värken hade i alla fall försvunnit.
Efter att jag in kört Kevin och även hämtat upp Malin in till skolan så fortsatte jag med mitt pappersarbete så det blev klart. Det var ju riktigt vackert väder och för att kolla så allt fungerar med drönaren inför ett eventuellt kommande fotojobb så startade jag upp den och testade den.

Å det blåste ju lite och det gjorde ju inget för då såg jag ju också hur den betedde sig och hur pass mycket den flyttade sig i sidled. Har jag tur så kan det ju bli några kronor extra då det är en gård jag eventuellt ska fotografera och det får man ju göra men fortfarande inte köra den på allmänna platser.


Här är en bild från en annan vinkel och nog ser det rent och snyggt ut på tomten inför sommaren. Nu är det ju bara uteväxterna som ska dit nere vid poolen.  Men det går ju inte att sätta ut än för det är ju ofta flera minusgrader om nätterna utanför stugan.

Körde med den stora skärmen på stativ för att se att även programmet till drönaren vart uppdaterad med sista programvaran och att allt fungerade med den också. Å nog gjorde det så även om själva bildöverföringen släpade efter någon gång ibland.

Den här bilden tog jag i alla fall med drönaren på mej själv. Sen var det bara att plocka ner grejerna och sedan se till att allt är uppladdat till det ska användas nästa gång.
Men det var inte helt fel att göra något helt annat efter några dygn av både stress och mycket annat jobb. Lyckades även sova några få timmar i kväll å nu när klockan närmar sig fyra på lördagsmorgonen så känner man sig ju så gott som normal igen. Å det bästa är ju att poolen är klar också i fall nu värmen skulle råka komma på besök och som gör vattnet något varmare.

För vem vill hoppa ner i poolen när det bara är 11,1 grader i vattnet. Jag hade väl gjort det för några år sedan kanske men man har ju blivit äldre och kanske jag har blivit lite förståndigare också som låter bli att känna hur ”skönt” det är.
For ner till mediamarkt på eftermiddagen för att köpa en termometer till poolen men fick åka vidare till Biltema då Mediamarkt hade slutat med den produkten. Å så träffade jag en gammal bekant som jag inte sett på säkert 20 år. Å nog kände jag igen henne även om vi båda blivit äldre, lite rynkiga och lite rundare i omfånget. Men så är det ju. Var ju riktigt trevligt att växla några ord med varandra och vi har ju bestämt att vi ska ses igen.

Klockan har precis passerat fyra och termomern visar att det är -2,6 utanför stugan. En liten stjärna visas under minussträcket och det är risk för snö. Hoppas väl och tror dock att den risken är minimal än så länge i alla fall då det är en klarblå himmel. Fåglarna har åter vaknat till liv och man hör hur de börjar kvittra för fullt.
Tvättmaskinen går för fullt och det är ju bra att köra den på natten för då kan man ju ta lite extra mycket vatten på dagen för att fortsätta med det sista då det gäller poolen.

Gick ner till poolen en sväng. Månen syns högt på himlen och nere på mossen ligger det dimma på vissa ställen och gräset är precis frostigt. Jag kunde höra hur Tranorna lät längre in mot den stora Vagnsmossen. Å jag skulle allt gärna vilja veta var de har sitt bo så man kunde fotografera det. Men jag har ju försökt finna det i många år utan resultat.
Kikade på poolvattnet och konstaterar att det nog räcker med en dammsugning till och faktiskt även enbart någon timmas vattenpåfyllning sen får det allt vänta till vattnet blir varmare och man kan gå ner och göra kanterna rena också. För det går inte att göra uppifrån tyvärr.
Termometern var inte så värst rolig att kika på heller då vattentemperaturen hade sjunkit till 9,6 grader nu under natten. Så jag kan väl bara konstatera att badsäsongen har ännu inte kommit igång här ute i skogen.

Även de frön jag köpte tidigare i våras har kommit i jorden och de små drivlådorna. Å det gör väl inget att det dröjde lite med tanke på hur vädret varit ute för de lär ju knappas planteras ut ännu på någon månad.

Klockan går undan och har passerat fem efter en liten paus med uppdatering då jag jobbat. Tvätten är avklarad och har tumlats och jag intar en kopp kaffe till innan jag ska göra en sista rundringning för natten. Har ju faktiskt varit ovanligt lugnt för att vara en fredagsnatt.
Sen blir det nog ett par timmars sömn å får se om det blir något fika med en vän som jag lovat i flera dagar. Men det märker jag när jag vaknar hur det känns och om jag orkar vara social :) men jag känner mej ju oförskämt pigg ändå denna natt.
Funderar på grannarna och tänker på bilderna de har skickat hur de ligger där i solstolarna och njuter vid havet. Kanonsolbrända var dom och maten blev de serverade varje dag. Vilken lyx :)
Å mat ja….  Så kom den där tanke fram vad fan vi ska äta till middag idag. Jaja  är ju inte dax att laga maten än men kanske idé att ta fram vad vi ska äta ur frysen.


1 Comment for this entry

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.