Länge sedan det skrevs något

by on mar.14, 2021, under Allmänt skrivande

Det är länge sedan det skrevs något på sidan konstaterade jag ikväll när jag kikade in. Om det ska bli bättring på det återstår väl att se å några löften törs man ju inte ge :)

Hur som helst så har det ju varit lite kallare i vinter under en tid och det innebar att vedan som normalt brukar räcka fram till April tog slut redan i Januari men sån tur är så hade jag en leverantör som snabbt var här med tre säckar. Visserligen ingen ren björkved så det går ju åt rätt mycket av den här veden men den räcker i alla fall tills det blir vår och varmt igen.

Nu undrar några kanske vad detta är för någonting. Jo denna bild tog jag när jag införskaffat mig min lilla drönare Mavic Mini 2. Bilden visar rondellen vid Plantagen och i vänstra övre hörnet har vi Max restaurangen.

Äter gör vi ju fortfarande i stugan å nu har jag testat på att göra ”kycklingplanka” med kaninfoder. Ja eftersom jag har Broccoli också på brädan. Funkar men nja vi får väl se om det blir fler såna plankor.

Fågelmaten har gått åt i vinter och vi har haft flera både honor och hanar av fasanerna inne på tomten som käkat av all nedfallen fågelmat.

Men en morgon såg jag något grått på gräsmattan och där satt höken och åt sin middag. En fasanhona fick bli hökens middag men så är det ju. Även den behöver ju ha mat.

Även den lilla ekorren har hittat in på tomten och tycker maten smakar bra. Den blir dock lite förbannad på Skatan som tar hans mat som han sätter fast i bigaråträdet så då stampar han lite och vill visa att han är arg :)

Ny mottagare eller….. Nej den är inte min men när Andreas och Emmelie var nere från Uppsala skulle han få hjälp att programera om ett antal rakelmottagare som en grupp använder å då gjordes det i stugan i skogen å då fick jag i alla fall känna på en riktig rakelradio :)

Jag har även varit ute vid Hällerstasjön mellan Östra Ryd och Västra Husby där det finns Havsörnar och jag lyckades faktiskt få ett par på bild även om den är lite oskarp.

Men förhoppningsvis kan det bli fler tillfällen å jag kan få bättre bilder. Här sitter den å äter av något kadaver som låg på isen mitt ute på sjön. Kanske det djuret gick igenom isen och inte kom upp och vad det är för djur såg jag inte.

Å jobbar gör jag ju fortfarande eftersom jag tycker det är kul och för den som undrar vad jag har i min ”lilla” ryggsäck som jag alltid tar ut till bilen när jag far iväg så är det allt på bordet utom den mittersta drönare som är en reservdrönare ifall något skulle hända med de andra två :)

Den här olyckan hade jag inte fått någon bild på då det var hur långa köer som helst på E22 strax innan Söderköping men med hjälp av drönare så fick jag flera bra bilder. Den här är dock bara en översiktsbild på hur lång kön var.

Den här bilden hittade jag bland minnena på Facebook å det var ju skillnad på snömängderna då och nu :)

Här brukar min bil stå ett par timmar i alla fall på nätterna mot lördag och söndag för då har jag ju närmare till händelserna som sker om det nu sker några å så kommer man ju hemifrån lite och kan prata lite skit med andra som kanske är där och tar en kopp kaffe som bilen bredvid.

Nu önskar jag mina besökare en god fortsättning på våren och vi får väl se när nästa uppdatering sker.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.