Om drygt en månad är det Julafton

by on nov.21, 2020, under Allmänt skrivande

Ja om drygt en månad är det Julafton. Som för många kommer att bli mycket olik den de brukar ha med vänner och nära och kära. För oss i stugan blir det ingen skillnad då vi inte har haft något främmande på jul på flera år. Fast tro nu inte att vi inte äter någon julmat för det gör vi.

Kevin brukar i god tid påminna mig om att vi ska äta julmat å att han vill ha mina hemmagjorda köttbullar, å så prinskorv, skinka och allt annat.

Så snart försvinner mina små trädgårdstroll som jag skaffat under sommaren och hösten upp ett stycke mot skogen och ner kommer tomtarna och i år blir det ju även några nya då det kommer ett par nästa vecka.

Det bästa vore ju om man hitta en bra plats där de kan stå även över vintern men nä ja har nog för många tomtar och trollen och tomtarna gillar ju inte varandra så värst bra.

Även i stugan försvinner ju Trollen ner i en kartong tror det är runt 60-70 st och alla får ju inte plats i kartongen då de är halvstora. Å fram kommer då tomtarna både ute på gården men alltså även inne i stugan.

Ja har faktiskt börjat fixa en del å snart är närmare 2.100 små lampor uppsatta. Varje slinga jag har är 54 meter lång och har 720 små lampor. Å jag har ju tre slingor så det är ju lite pyssel å ja lurar även att sätta kanske några små runt fönstren på husgaveln och även på framsidan :) Men vi får väl se.

Det blir nog bra när det blir klart men jag tänker inte ta ner dom utan de lär få sitta uppe men jag kommer ju att släcka dom förstås när Jul och Nyår är över.

Igår var jag nere på Cirkle K på Gamla Övägen och Johan såg till att Kevin fick dit sina vinterhjul och även kollade så det fanns glykol så det räckte. Till våren däremot får han allt köpa två nya sommardäck i alla fall kunde vi konstatera. Å innan jag åkte därifrån så körde ja in bilen i tvätthallen också så han var glad när ja kom hem med hans bil.

Var inne i stan i natt en sväng och nu får ju inte krogarna sälja sprit efter 22 och det märktes minsann. Drottninggatan var nästan folktom, några stycken kom gående vid Söder Tull. Alla krogar i stan var nersläckta och det var verkligen en öde stad vid midnatt.

Har ju blivit lite taskig uppdatering på bloggen men ska försöka att bättra mej å uppdatera den lite oftare. Men nu får det räcka för denna gång.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.