Det händer grejer i skogen

by on aug.06, 2020, under Allmänt skrivande

Det händer grejer i skogen, både bra och dåliga grejer. Allt beror ju på hur man ser på det. Det var ju några månader sedan jag skrev något å ja ska väl få till några rader innan jag lägger huvudet på kudden ett par timmar.

Våren gick väl skapligt även om Coronan härjade vilt i Sverige å vi här ute på landet försökte förstås att umgås så lite som möjligt med andra och det var ju inte svårt för min del i alla fall. Lite tråkigare var det väl för Kevin men det funkade ju.

Inte hittade jag något rävgryt med några rävungar att fotografera men några få bilder på andra djur har det ju blivit men som sagt väldigt dåligt med naturbilder i år trots att jag har fler och bättre kameror nu än tidigare.

Även om jag förstod att det inte skulle bli så mycket tid över för poolen så ville jag ändå fixa till blommorna som vanligt. Så det blev några resor bort till Lövdalens Handelsträdgård i Öbonäs och införskaffade blommor till såvål krukorna på trallen som krukorna på staketet runt poolen.

Å nog blev det snyggt och poolen blev även ren i år och värmen kom igång. Fast badandet blev det inte mycket av. Grannarna var inte nere alls något i poolen och Kevin var väl nere några gånger och doppa sig med kompisarna. Jag badade väl ett par gånger kanske.

Men som sagt. Vackert var det ju att titta på i alla fall. Å lite satt jag ju där nere och jobba också fast inte blev det många gånger.

Den 18 Juni så var det en lycklig kille som klev ur övningskörningsbilen vid Trafikverket och han hade hört orden. Du klarade dig Grattis. Så hemma tog han å tvätta sin Volvo som han har övningskört med och sen bar det iväg till träningen i Vilbergen.

Bubbelbadet har använts flitigt av Kevin och hans kompisar och klart det är ju roligare nu när han hämtar sina kompisar i stan å så tränar dom, åker hem hit och spelar och så har det ju badats i stora poolen men mest blivit bubblande.

I somras så bestämde vi att vi skulle renovera ett av duschrummen då det aldrig har renoverats rejält. Å tyvärr så orsakade även coronan där att det blev långdraget. Så även om det nu är 6 augusti så är det alltså inte riktigt klart än men nästa vecka hoppas vi. Då har de som fixar det här haft sin semester också. Så då blir det en färsk bild som bilden ovan kommer det att se ut. Men så här ser det ut just nu

Om ett par veckor är det dax för Kevin att återigen börja sista året på gymnasiet. Men nu slipper jag köra honom och hämta honom i alla fall då han kan köra själv.

Då är det slut på friheten då han har suttit och spelat nästan hela nätterna med sin kompisar bland annat i Umeå och andra ställen.

I Juli så rasade även Turbon i Saaben och fordonet fick göra sin sista resa med hjälp av bärningsbil. Sån tur är så hade jag ju en försäkring som gjorde att bärgningen var gratis och även hyrbil i en vecka. Enda som kosta var ju bensin.

Å jag hade tur å hitta en bil som trots sin ålder såg skaplig ut. Visserligen drar den lite mer bensin än Saaben men ack så skönt man sitter å åker i den alltså :)

Den här bilden tog jag samtidigt på månen när jag fotade bilen när jag fått på WighsNews reklamen på sidorna och bakrutan. Man måste ju synas lite i alla fall.

Kevin har varit ute och fiskat med sina kompisar flera gånger och en kväll undrade han om inte jag kunde följa med ut då han ville fiska. Klart när man får en sådan fråga så hakade jag på. Här står han på en berghäll vid Viudden och kastar lite. En lagom varm och lugn kväll även om nu fiskarna höll sig borta.

Men det var ju även avkopplande att bara sitta och njuta av kvällen och Kevin höll faktiskt med. Ett bra ställe att både fiska på och även njuta av kvällssolen alltså.

Jag har faktiskt varit på Färgargården två gånger i år. Första gången satt jag å tog ”morgonkaffet” med räksmörgås där. Kände bara för att dricka morronkaffet borta å då blev det på Färgargården. Sen har jag faktiskt varit där ytterligare en gång med en bekant å då såg det lika dant ut på brickan.

Att gå ut å äta gör man ju inte så ofta men av någon anledning så kände jag för att göra det en dag. Kevin hade käkat ute med sina kompisar och jag stannade till vid pizzerian vid Idrottsparken. Gott var det även om det kanske inte var så jäkla kul att sitta där själv och käka.

Har ju under våren och sommaren gjort lite reklam för en tjej som gör cementfigurer å hon vet ju att jag gillar Troll. Så tidigare i somras har jag fått några troll som står ute i trädgården redan och de här två får jag nu på lördag.

Om ett par veckor ska vi börjat titta på vem som ska få hyra denna stuga då de som bott här i drygt sex år flyttar in till Vilbergen. Så då blir stugan hyresledig.

Å så var det den där härliga poolen igen då förstås. För drygt en vecka började den läcka ut vatten å jag hittade fan inte var den läckte. Så till slut bestämde vi att vi river den och delar av trallen å så kanske vi bygger upp en ny till våren igen. Den har ju trots allt hållit i 17 år.
När vattnet fick fortsätta å läcka så slutade det ju läcka när man kom till hålet. Nej jag har inte gått ner och kikat var hålet är men jag vet att det är ett par dm över botten på sidan nånstans. Så runt 47-50.000 liter vatten läckte alltså ut. Men men. Nu slipper ja köpa kloor och värma poolen :)
Nu ska jag bara ha tag i någon som kan transportera bort såväl trallvirket som poolen till tippen.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.