Mild vinter men hög elräkning

by on mar.09, 2020, under Allmänt skrivande

Trots att vi har haft en mild vinter om vi nu ska kalla det för vinter över huvud taget så har elräkningen stigit drastiskt å jag har kollat av det jag kan vad som kan dra mycket ström.

Å nu i helgen kom mina goda vänner Andreas och Emmelie ner från Uppsala. De rullade in på gården på fredagsmiddagen. Å det blev ju inte bara att leta elkonsumtion utan en hel del annat. Men mat var man ju tvungen att ha innan man startade projekten.

En del belysning byttes ut som var betydligt strömsnålare än de lampor jag har idag men som dessutom var riktigt fräna då man kan byta färg och styrka på belysningen från appen i mobilen. Prylnörd ?? Nä då bara gillade det.

En mobil elmätare byggde Andreas ihop och som kopplades in på bland annat lusthuset med bubbelbadet å det drog ju lite mer än vad jag räknat med men inte katastrofalt mycket mer. Sen konstaterade vi en del annat som elslukare också. En del har ja ju upptäckt tidigare och åtgärdat. Så har man tur nu så ska man ha minst en 1000 lapp mindre i elräkning varje månad för inbetalningkortet avser ju en månads elförbrukning :)

Att jobba tar på krafterna och då somnar man där man vill. Så Andreas somnade i fåtöljen medans hans sambo var vaken å byggde ihop några fågelholkar :)

Själv fixade jag med maten. En bärbar dator kom till liv igen med hjälp av Andreas och även en Rasperydator i boden som är kopplad till lite utrustning vaknade också till liv. Mycket prat blev det ju också så det var inte bara jobba för gästerna men på söndagseftermiddagen rullade de tillbaka mot Uppsala igen och klart man är riktigt tacksam för att ha vänner som kör 25 mil för att hjälpa mig med både det ena och andra. De är ju trots allt de enda vännerna som kommer å hälsar på numera å även om vi nu kanske inte är så sociala av oss i stugan så nog kan det vara trevligt med besök ibland :)


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.