Nya gardiner i sovrummet

by on sep.27, 2019, under Allmänt skrivande


Igår åkte ja in till Åhlens Outlet framåt kvällen men meningen med resan var igentligen att jag inte orkade laga mat så jag skulle hämta det på Spacy Hot. På vägen in fick jag för mig att svänga förbi och kika på mörkläggningsgardiner. Jag är ju inte så modern av mej så visst kändes det ovant men man kanske vänjer sig. Framför allt är de kanske bra om jag får för mej att sova dagtid nån gång och då blir det ju lite mörkare i sovrummet i alla fall. Men vi får se om de hänger kvar efter en vecka eller om några andra nya har kommit på plats.
Maten blev hämtad och den gick ju som vanligt att äta. Lite senare funderade jag på om jag skulle åka mot Östra Husby där en äldre man var försvunnen från ett äldreboende. Det slutade med att jag satt kvar hemma.
Senare på kvällen gick polisen ut med information om att mannen gått av en buss vid PRIX i Smedby och därefter hade han varit synlig på Oxelbergen. Skulle jag kanske åka in och se om jag kunde få några bilder på när polisen körde runt och letade i det området.

Tog bilen och rullade in men först gick jag in på ICA och köpte dricka som Kevin ville ha som är sjuk. Sen rullade jag vidare. Stod i valet och kvalet om jag skulle svänga av Albrektsvägen mot Ljura som var lite närmare eller om jag skulle åka rakt ner och sen kanske svänga av Södra Promenaden eller Repslagaregatan och ut till Oxelbergen.

Jag valde Gamla Övägen rakt ner och gissa vad jag mötte på Hörngatan. Den gamle mannen gåendes med sin rullator. Stannade till och frågade om han hette ….   Jo namnet stämde och han kom över mot min bil. Nej han bodde inte i Östra Husby utan på Storsvängen sa han. Jag frågade vad han gjorde där och fick till svar att han bara var ute och gick. På en facebookgrupp låg ju bilden på honom och nog stämde den alltid.
Den gamle mannen gillade mej nog inte utan gick upp på trottoaren och gick långsamt vidare medans jag vände bilen och ringde 112. Blev kopplad till polisen och berättade om att jag nog hittad den försvunna mannen. Ja i det området är vi ju inte alls och söker sa hon till mej och bad mej stanna kvar och hålla uppsikt till polispatrullen kom på plats.

Efter bara några minuter dök en polispatrull upp och polisen sa till den gamle mannen att de letat efter honom hela kvällen.  Varför då jag har inte gjort nåt illa blev svaret men även polisen var svårlurad och gick inte på den förklaringen.

Strax efter kom en polisbuss till platsen också. Efter en kort stund leddes mannen ner till den där hans rullator och han själv plockades in i bussen och transporterades tillbaka till äldreboendet i Östra Husby.
Ringde till NT och frågade om de skrivit nåt om mannen och fick till svar att Polisen hade hittat honom. Polisen svarade jag och sa JAG hittade honom och kikar du i mailkorgen så ser du. Han blev helt extas och helt plötslig så fick jag massa frågor och senare fanns texten att läsa med bild i NT.
Själv kunde jag vända tillbaka till stugan. Nöjd och belåten även om jag inte nådde fram till slutdestinationen Oxelbergen. Jag hittade mannen och fick även bilder levererade till NT å jag kände mej rätt nöjd med att veta att man kunde sluta leta efter honom för han var ju anträffad av mej.
Polisen skrev dock på sin sida att en polispatrull anträffade mannen men det är ju fult att ljuga. Visserligen kom de och hämtade honom men hittade honom det gjorde fan inte dom. :)


Vid 02.30-tiden var det åter dax att fara in till stan men inte för att fotografera någon försvunnen utan det var dax för en bilbrand igen tydligen. Denna gång brann det en bil på en gata bakom Folkborgen.  Hemma i stugan blev det en kopp kaffe och så en extrakoll till polisen i Västerbotten som fortfarande hade det väldigt lugn. Nu är det ett par timmar kvar sen blir det till att krama kudden några timmar på förmiddagen för tyvärr så är jag inte frisk än. Fortfarande skallebang och febrig.


1 Comment for this entry

  • knäppis

    Du kan ju sätta upp en färgglad gardin utanpå om du tycker dom ser tråkiga ut. Om du har en gardin med ringar så sätter du upp dom på samma stång.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.