Ett väldigt liv i luften

by on sep.26, 2019, under Allmänt skrivande


Var utanför stugan en morgon och jag hörde ett fasligt liv. Jag visste ju vad det var och de kom i flera hundra. Inte i en pilformad trupp utan många. Somliga fick liksom aldrig till det utan kom bara i en klunga. Men jag lyckades få en bild på en skaplig pilformad grupp.
Å nu är det ju höst å klart som faan skriver jag rent ut sagt så ska feber, influensa och andra djävulsskaper komma på besök. Trots att man bor i skogen. Först var det väl jag som fick skallebang och feberkänsla. Ett par dagar senare så var det Kevins tur så idag torsdag fick han vara hemma från skolan och det blir nog så i morn också.


Häromdagen så kom Kevins morbror ut och gjorde det tunga jobbet att börja gräva en grav till sin älskade hund Akilles. Han är ju trots allt drygt 13 år och det är ju tydligen inte vanligt att man blir så gammal. Efter några dagar så var det dax och i går så kom han och hans sambo ut och den älskade vovven fick vila bredvid deras andra hund som gick bort för ett par år sedan.

Den här bilden har jag tagit från hans husses fb-sida. En snällare vovve fick man allt leta efter. Jag minns när han kom hit å Kevins lilla Tussen stod flera meter därifrån å såg monstret som var kopplat vid grusgången. Hon skrek så man trodde att Akilles bet henne men han stod bara å titta. Sen lade han sig på altan i värmen. Tussen kom smygande och tvekade flera gånger men till slut kom hon fram och nosade på honom. Han låg kvar och kikade på henne precis som han sa jag är inte farlig. Å alla våra hundar har gillat denna goa hund och han har många gånger legat framför vår brasa med våra hundar och njutit av värmen. Han är otroligt saknad men så är ju tidens gång.

Hösten är i alla fall här och härom morgonen hade vi ju frost på bilrutan även om det nu bara var en morgon för sen har det trots allt varit några plusgrader på nätterna. Men det var väl en varning att nu kommer snart kylan. Jag har faktiskt bara eldat ett par gånger än i höst men det är nog snart dax att köra igång braskamin och elda varje dag.


1 Comment for this entry

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.