En sväng till Ensjön

by on sep.15, 2019, under Allmänt skrivande

Sov några timmar på förmiddagen efter nattpasset och sedan gick Kevin och jag in till grannstugan där Micke och Hugo firades eftersom Micke fyllde år i dag och lilla Hugo i förrgår. Mycket folk var det på plats i alla fall.
Efteråt så körde jag in Cassandra och lilla Nicole till stan samtidigt som jag åkte vidare till Spicy Hot och hämtade hem dagens middag till oss i stugan. På vägen dit ringde Rebecca och frågade om jag inte kunde hämta åt dom också då de liksom inte kände för att laga mat efter allt främmande å så blev det.

Efter maten så åkte Kevin och jag ner till Ensjön där han metade förr i tiden när han var liten. På vägen fram sa han så litet det ser ut här nere nu morfar. Nja, skrattade jag det är nog lika stort som förr men skillnaden är att du inte längre är liten utan du har blivit stor. Han blev dock utan fisk och vi var ju bara nere en stund men vi bestämde att vi skulle åka iväg till något annat ställe när han är lite ledig där det finns större chanser till napp.

Kikade på Rönnbärsträden och konstaterade att det var mycket rönnbär på träden i år. Förr i tiden sa man att om det kommer mycket rönnbär på träden så blir det en sträng vinter. Nu tror jag ju att det inte stämmer så värst bra men om det nu gör det så är det väl bara å bunkra upp så man har mat och även ved i stugan :)

Kannadagässen kom och flög över sjön med jämna mellanrum och både Kevin och jag funderade på hur många som vi igentligen hade sett under tiden vi var nere vid sjön. Säkert flera hundra konstaterade vi. Vart de flög inför nattens vila ja det berättade dom ju aldrig när de passerade men en jäkla liv förde dom i alla fall. Om de själva förstod varandra ja det kan man undra.
Nu är det snart dax för mej att krypa ner under täcket efter arbetsnatten. Det har regnat några mm och just nu är det bara 11 grader varmt utanför stugan. Vi får väl se om det blir varmare under dagen.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.