Hösten är här och vart var sommaren

by on sep.12, 2019, under Allmänt skrivande

Hösten har nått stugan i skogen och sommaren är ett minne blott, men var det nån riktig sommar eller hur var det.  Själv var det nog den sämsta sommaren på väldigt många år. Jag som brukar bada mycket på sommaren var bara i poolen ett par gånger och det var de gånger som jag gjorde den ren. Förra året satt jag många gånger nere vid poolen och drack kaffe och även i paviljongen och jobbade när det var fint väder men i år tror jag att jag bara druckit ett par koppar där nere och något jobb från paviljongen har det inte blivit heller.
Blommorna vid poolräcket vissnade ovanligt tidigt och gräset såg ut som jag vet inte vad. Men häromdagen var det tredje gången på en vecka som jag klippte det då det har vikit sig varje gång jag klippt det då det varit så högt. Så enligt mej så var denna sommar skit.

Det ska ju byggas en villa ett par hundra meter bort från oss och då tog de ner några björka av den allén som jag ansat och som växt. Björkarna har blivit enormt stora och sopbilen har klagat mellan varven att de skrapar i lacken på fordonen. Så då bestämde jag att de kunde fälla alla björkar. De har ju stått där i runt 30 år så jag får väl börja fixa upp en ny allé.

Så här såg den ju ut på försommaren när björkarna fick sina blad och visst var det vackert men som sagt den ska ju ansas också så nu blev det som det blev.

Denna bild är tagen på nästan exakt samma plats för några dagar sedan och man känner ju knappt igen vägen. Men det blir nog bra. Lite längre bort ligger virkeshögarna och allt riset.

Sån tur var försvann ju i alla fall allt riset längs med vägen snabbt så man slipper ha det liggandes längs vägkanten men det kommer nog att få ligga och torka lite längre bort till våren innan flisbilen kommer och hämtar det.

Här står Kevins två fordon. Mopeden köpte han sprillans ny och den har bara gått drygt 400 mil men varit strul med många gånger å nu sista gången så hade de glömt att sätta dit en slang vid en reparation så istället skar den i motorn. De erkände misstaget och kom och hämtade den med sin buss och ska fixa till den men nu är det höst och hösten och vintern åker han ju inte moped så vi har föreslagit att de ska köpa tillbaka den då han förhoppningsvis har körkortet och kan ratta sin volvo framåt våren.

Hjortarna har börjat komma fram mer och mer och för ett tag sedan så kunde man se dom från rummet där man satt och drack kaffe. Riktigt granna djur men några rävungar har vi inte sett till i år och älgarna har också lyst med sin frånvaro tyvärr.

Jocke tryckte upp textremsor som kom upp på bilen eftersom jag är så mycket ute och fotograferar blåljusnyheter så lite reklam skadar ju inte. Å det är väl också blåljusjobben som tagit mycket av min annars lediga tid i somras. Ett par varv i skogen har det dock blivit men det gula guldet har det hittills varit dåligt med.  Men visst vi har väl hittat några liter.
Kevin har långa dagar nu på andra året i gymnasiet och skolan erkänner själva att det är hårt och första året de provar såna här långa skoldagar. Börjar 08 och slutar 16.30 och en dag även 17.30 vilket de flesta ogillar. Men han håller igång med sin träning i alla fall även om han ibland kan vara helt slut efter skolan och bara lägga sig och sova några timmar först. Men snart är det ju helg igen å han får lite ledig. Vi ska dock gå över till grannstugan och fira Micke och lilla Hugo som fyller år. Tror Micke blir 41 år och Hugo fyllde ju 6 år idag men firas på lördag.
Fibern har vi väntat på nu några månader men här om veckan hörde jag lite livstecken om vad som händer och som det ser ut nu så ska det vara inkopplat och klart i slutet av oktober säger ryktet men sen återstår det ju att se om det stämmer också. I helgen ska ja även försöka få i ordning på en annan dator då min börjar vara på sista versen och låter inte alls bra. Funderade först på att köpa en ny men Kevin vill ju sälja sin gamla speldator och enligt min kompis Andreas så är den betydligt bättre än den billiga som jag tänkte köpa så nu kom Kevin och jag överens att jag köper den och han vart ju nöjd med det han fick för den.
Rebecca i grannstugan har varit duktig och börjat på Friskis & Svettis igen efter sommaruppehållet och jag skulle ju ha gjort det också men jag känner att det är inte rätt läge att göra det än men vi får väl se det kanske blir vartefter.

Men nu ska jag försöka sova ett par timmar innan midnatt för just nu känner jag mej så här så man orkar med natten för nog börjar jag känna mej sliten men sista tiden har det ju inte blivit så jäkla många sömntimmar per natt. I morgon har ju Kevin fått ledigt några timmar då det var en grej som klassen skulle göra som han absolut inte ville och där skolans personal tyckte samma så i morron börjar han 12.05 och slutar 15.50 så det blir ju en bra avslutning på hans skolvecka. Långt till skolan är det ju också nu då de flyttat alla hans och många andras ämnen till Bråvallagymnasiet på Finspångsvägen vid F13 istället för som förra året på Ebersteinska nära Idrottsparken så det blir ju några mils bilkörning varje dag men vi har ju redan en klasskompis som är nöjd och glad då han får skjuts och slipper onödiga resor och som det ser ut nu så blir det nog två till som kommer att åka med när det blir lite kallare och mopedvädret är slut.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.