Det blir en badsäsong till

by on jun.05, 2019, under Allmänt skrivande

Ett tag var jag tveksam hur det skulle bli med både poolen och pooltrallen. Skulle den bli skaplig i år eller skulle poolen rivas. Har ju en del andra stora utgifter så att byta pool i år som var tänkt är helt omöjligt.
Jag börja i alla fall med att fylla på vatten för några dagar sedan och i förrgår fick jag så igång pumpen. Å i och med det så åkte ca 4 kg kloor ner i bassängen också med en förhoppning om att den kan bli skaplig.


Å även i förrgår så bar det iväg till Lövdalens Handelsträdgård i Öbonäs där jag alltid köper mina blommor. Resultatet blev två resor eftersom jag inte fick plats med alla 10 amplarna i bilen på en gång. Ja för så många blev det uppsatta på staketet vid poolen. Men jäkla snyggt blev det.

Så igår var det dax för en dredje runda till Lövdalen men denna gång andra färger på amplarna. För de ska ju inte stå på staketet utan vara i krukorna runt poolen.

Å nog tycker jag att det blev vacker men jag är lite fundersam på om jag valde rätt färger runt själva poolen. Men nu är det ju försent att ångra sig men har man hälsan med sig nästa år så får jag nog ha det i åtanke :)
Å poolen jodå den är på bättringsvägen. Det grönbruna sörjan är borta men den är fortfarande väldigt gråblå men det beror ju på att det fortfarande är så mycket kloor i vattnet.

Slog igång lamporna på kvällen också och så kunde jag ju inte låta bli att ta en bild hur det ser ut. Men ännu är det en del kvar där nere att göra. Sopa rent mattan under paviljongen, koppla in internet där nere och även laddningskablar till datorer och sånt eftersom jag gillar att sitta och jobba där när det är vackert.
Idag gick det lite trögare att göra de grejerna där nere och det kan nog bero på värmen misstänker jag så jag sopade bara rent  i själva paviljongen men ska torka av stolar och bord och ställa in det i morn och fixa till solstolarna och kasta lite skräp.
Även poolvärmaren kom igång idag. Men redan innan den var igång hade termometern i vattnet visat på 18 grader och nu ikväll när jag var nere och vattnade blommorna så backspola jag filtret till bassängen och passade på att kika hur varmt det blivit. Hela 23 grader i vattnet så bara klooret försvinner så går det nog att bada efter lite dammsugning. Har man tur så har man doppat sig i helgen :)


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.