Hundarna fick vara utan oss

by on jun.02, 2019, under Allmänt skrivande


I torsdags och fredags fick hundarna klara sig utan oss i stugan. Det var väl kanske inte så roligt för dom men de hade ju bra hundvakt då lilla Hugo och Rebecca kom in med jämna mellanrum och tog hand om dom och såg till att de fick komma ut på gården och busa runt lite.

Vart hade vi tagit vägen då. Jo Kevin gillar ju att spela CS och han och några killar från Umeå som han spelat ihop med i fyra år hade ju tävlat sig upp så de kunde få delta i ett Lan i Uppsala. Kostnaden var ju för varje deltagare några hundra kronor och så fick man sova i en sovsal och resorna dit fick man ju betala själv.

De allra flesta sov kanske i sovsalarna andra orkade inte ta sig dit utan sov på sina platser och jag misstänker att det var kanske inte så bekvämt. Men vad gjorde man inte för att vara med i ett så stort evenemang.

Men eftersom Kevin och hans lag hade tävlat sig upp så högt så fick de både resan, hotellrum, maten och avgiften till evenemanget betalt av arrangörerna och det var ju två tävlingar de skulle spela. Dels Gymnasietävlingen där enbart gymnasielag fick vara med och ytterligare en tävling. Dubbelrum var vad ungdomarna fick och det var ju betydligt bättre än att sova på golvet i en sovsal :)

Här nere är de igång och har plockat upp sina datorer och träningsspelar för Gymnasiecupen.  En cup som de tyvärr inte nådde ända upp för att vinna. Den sista tävlingen som skulle ta dem upp till Semifinal på lördagen förlorade de till slut. Den började klockan 22 på torsdagskvällen och skulle normalt ha slutat innan 23. Men det var hårt och det var jämt och förlängning efter förlängning gjorde att matchen inte tog slut förrän 02.23 på fredagsmorgonen där det tyvärr slutade med förlust. Matcherna fick inte spelas på deras egna datorer utan de fick sitta på en annan plats där arrangörerna hade lika datorer för båda lagen.

Här sitter de beredda för matchen som kunde ha tagit dom till Semifinalen. Killen som sitter bakom spelarna är deras coath och körde de som bodde i Umeå ner till Uppsala och hjälpte dom även med att fixa till om något strulade.
När så gänget hade förlorat den matchen så var det 5 stycken killar som var hur trötta som helst som nästan släpandes tog sig till Arenahotellet och de sköna sängarna. Deras huvud hade vinglat och jag hade sett hur slut de var under matchen så jag kunde tänka mig hur de mådde.

Klockan nio på fredagsmorgonen var dock samtliga vakna i gänget och satt och åt frukost på hotellet. Även den betald av arrangörerna förstås. Sen bar det av ner till Gränbyhallen igen för klockan 10 skulle första matchen spelas i nästa cup. Då var det Kevin och två av Umeågänget samt en kille från Uppsala och en från Haninge som skulle kämpa för att komma upp sig och vara med i kvartsfinalen. Pigga var de väl kanske inte men de hade ju trots allt fått vila lite efter nattens hårda match.

De tog sig upp och fanns bland de få lag som skulle få kämpa om Semifinalen där prispengarna var 20.000 och vann de hela tävlingen så skulle de få dela på 60.000 kronor. Här diskuterar de vilt hur de ska göra och vad de tror om motståndarna.

Den matchen skulle börja 19 och Coathen som skulle jobba på lördagen var tvungen att lämna Uppsala och åka hem till Umeå. En av Umeågrabbarna som inte var med i den cupen följde med. De kämpade tappert även denna match men efter drygt 1,5 timme tog den slut med en förlust och några besvikna grabbar började plocka ihop sina datorer och förbereda sig för hemfärden.
Mina vänner Andreas Nord och Emmelie var hyggliga och kom ner och transporterade Umeågrabbarna från Gränby ner till busstation i Uppsala där en buss skulle ta dom hem till Umeå. Den gick straxt efter 22 och de skulle komma hem först vid 06 på lördagsmorgonen.
Stockholmskillen blev hämtad av sina föräldrar och likaså Uppsalakillen. Kevin och jag packade in hans grejer i bilen och började färden hem mot Norrköping igen. Vi hade nog inte nått Stockholms län förrän Kevin hade somnat och vaknade till först söder om Nyköping.  Straxt före midnatt rullade vi in på gården hemma och ja hundarna var ju som galna när Kevin smög in sakta och bara visade huvudet för dom. Skällande hoppande och ett vilt mottagande blev det i alla fall.
Själv slog jag igång datorerna för jag skulle ju jobba vidare på hemmaplan nu och inte från spelhallen eller från mitt hotellrum. Jag hade ju med mig en ryggsäck med två bärbara datorer, 2 powerbankar med sammanlagt 50.000 milliampere så jag skulle slippa att ladda dom under mina arbetspass från Uppsala. Trots det fick jag gå ut i bilen ett antal gånger och jobba därifrån. Annars gick det bra att jobba från läktaren och även hotellrummet på natten.
Kevin var trots allt glad även om de inte vann. Han sa att det hade i alla fall varit en upplevelse att vara på ett Lan och även att ha fått tävla som proffs vilket arrangörerna kallade dom eftersom de betalt alla kostnader för laget. Å så hade han ju för första gången träffat spelkompisarna i verkligheten dom som han spelat med i flera år.  När vi kom hem så kom vi hem till en nyklippt gräsmatta som våra snälla grannar fixat till. Gräset hade ju växt rejält nästan så man kunde ha använt en lie till att slå ner det :) Men nu är det vackert.

Jag var ju trots allt inte bara i Gränbyhallen även om mycket av tiden var där. Men jag var även upp till Storvreta norr om Uppsala och hälsade på Andreas och Emmelie. Efter det så drog vi ner till ett matställe och käkade lite och pratade innan de for tillbaka hem och jag till spelhallen.
Men att vara med på en Spelturnering är tydligen inte hur lätt som helst. Jag kände att jag fick ont i hela kroppen och även i bröstet men jag kunde inte förstå varför jag fick det förrän mitt armband synka med min mobilapp :)

Jag fattar inte hur det kunde bli så men jag gick tydligen rätt mycket och det som jag ogillade mest var ju trapporna. Först en trappa upp och så en annan trappa ner för att komma till spelhallen å så stog bilen ett par hundra meter från hallen. Å så gick jag väl lite också å hämta kaffe, käka osv. Å då förstod jag varför jag kände mig mörbultad i hela kroppen för när faan gick jag denna sträcka två dagar i rad. :)
Under lördagen fick jag inte mycket gjort. Kom ju inte i säng förrän på morgonen efter nattpasset och det blev ett långt dygn vilket resulterade i en lång sömn också med några avbrott för lite jobb och handlande samt matlagning förstås. Nu är det snart söndagsmorgon och även om jag fortfarande har ont som jag skulle varit på världens slagsmål så är jag skapligt pigg i hjärnan.

Förra veckan var väl för övrigt lugn. Andreas och Emmelie kom ner förra helgen och hälsade på och givetvis hade jag lite datorjobb jag behövde hjälp med som Andreas fixade till.

Här ser det inte så farligt ut då det bara är en dator och lite annat. Men på matrumsbordet såg det ut som vi hade tömt ut en låda med datordelar ett tag innan allt blev i ordning. Men allt blev kanonbra innan de lämnade stugan på söndagen.

Eftersom jag inte kom iväg på helgen till gravarna eftersom det var mors dag så åkte jag till min mors, min mormors och till Kevins mors grav och satt dit en Liljekonvaljebukett som vi brukar även om det nu blev lite senare än vanligt.

I tisdags kom jag även iväg till min Farmors grav och fixade i ordning den så den också ser fin ut.  Hemma har det kanske inte blivit så mycket gjort. Jag har visserligen varit borta vid Lövdalen och tingat 10 stycken amplar som jag ska ha nere vid pooldäcket och i veckan som kommer nu ska jag se till att poolen kommer igång. Så här sent har jag nog aldrig startat upp den och det är väl bara att hoppas att den blir lika fin och badbar som tidigare år.
Nej nu har klockan närmat sig 05 denna söndagsmorgon och jag ska jobba ett par timmar till innan det blir dax att krama kudden en stund. Hann i alla fall å fixa iväg fakturorna och posta dom igår när jag var inne och handla så nu är det bara å jobba på och fixa poolen som gäller.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.