Snart så kanske det går att bada

by on maj.23, 2019, under Allmänt skrivande

Snart så kanske det går att bada i poolen. Vill ju inte ens ta en bild på poolen hur den ser ut just nu för man tror knappt att den går att få ren. Allt har ju dröjt extra länge dels på grund av vädret å så konstaterade jag att breddavloppet läckte.  Att få bort det var inte helt lätt och jag fick ju tömma ut lite vatten ur bassängen också. Å värre var det att få dit det nya breddavloppet och få det tätt också.

Men sån tur är så har jag ju mina goa grannar Micke och Rebecca och Micke kravlade sig först under och monterade slangen på det nya breddavloppet innan han skickade upp det och jag höll kvar det till han kom upp på trallen igen och började skruva. Å det var faan inte lätt men till slut så var han klar och svettig värre. När man ligger så där och skruvar så får man ju inte något riktigt grepp heller å vem fan hade velat stå i den skitiga baljan med kallt vatten å skruvat. Ingen :) :)
Men nu har jag fyllt på vatten i två dagar och har jag tur så kanske i morgon så kan pumpen köras igång när jag tagit bort allt som flyter på ytan. Är ju synd att behöva backspola det första man gör så det får nog cirkulera lite och nåt kg kloor kommer nog också i innan själva rengöringen börjar.

Såg ett inlägg på FB att de sålde krukväxter billigt på Haga så jag begav mig dit igår och köpte några stycken då många av mina växter dog i vintras. Å det blev ju riktigt snyggt i flera fönster.

Visserligen hade jag lite blommor men inte så mycket som jag ville men nu får det räcka ett tag. Även i sovrummet hamnade det fyra krukväxter.  Nu är det snart dax att ta tag i uteväxterna som måste köpas in så det får bli ett varv bort till Lövdalens Handelsträdgård i Öbonäs där jag alltid köper mina växter. Både bra växter och trevlig personal med vettiga priser.

Precis vid utfarten från gården växer de här små blommorna. De är väl några avkommor från våra penseér som vi hade i den stora baljan förra året fast de här är betydligt mindre och växer på backen bredvid. Men vad gör det. Vackra är dom.

Syrenblommorna har slagit ut i de träd jag har och nog doftar de gott också. Liljekonvaljerna verkar även dom ha tagit stryk i vinter borta där jag brukar plocka dom och de som finns är nästan utblommade redan. Så frågan är om det blir några liljekonvaljebuketter att fara runt med på mors dag till gravarna. Det återstår att se.
I morgon kommer Andreas och Emmelie ner från Uppsala å det blir nog lite å göra i stugan då med han brukar ju alltid hjälpa mig med en del och jag vet ju ett par saker som jag vill få i ordning på. Man kan ju hoppas på att vädret blir skapligt så vi kan sitta ute och äta och inte bara inne i soffan :) men det märker vi i morn.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.