När kommer värmen och sommaren då

by on maj.14, 2019, under Allmänt skrivande


Efter att ha sett riktigt tråkigt ut så fick jag rycket en dag att göra iordning i mitt så kallade blomsterrum. Även om nu otroligt många av alla mina växter dog i vintras så finns det ju trots allt en hel del kvar också. Men det blev ju riktigt bra och jag flytta ju även korgmöbeln också.

Tidigare om åren har jag varit orolig för att inte Liljekonvaljerna ska blomma till Mors Dag då jag brukar åka runt både till min mors, min mormors, min farmors och till Kevins mors grav och sätta buketter. Men i år är de tydligen tidiga trots att det inte varit någon riktigt sommarvärme ute.

Även Gullvivorna på tomten har slagit ut och växer så vacker i kanten av trädgården där många av våra djur ligger begravda. Finns ju några stycken som gått bort under de dryga 30 år som jag har bott här.

Häromkvällen så fick vi oväntat besök. Det var Kevins klasskamrat William med sin mamma å så var det Markus som förser mig med veden så jag har varmt vintertid som kom. De dök upp en kväll när vi precis hade kommit hem från Kevins träning i stan.  Å då passade han på att hämta fyra av vedkorgarna som var tomma. Men det har ju faktiskt inte gått åt lika mycket ved i vinter som det brukar.  Jag brukar kanske ha lite kvar men inte två fulla korgar som nu.

Häromdagen så satt jag i alla fall ute på framsidan av stugan och intog middagen. Det var för en gångs skull riktigt skönt och jag njöt av att sitta där även om det nu var lite i skuggan.  Trots allt så tror jag inte att vi får en lika varm och vacker sommar som vi hade förra året. Blir nog en rätt sval tror jag. Poolen har jag börjat med lite idag men inte mycket. Måste ju få upp vattennivån så jag kan köra igång pumpen men om ett par dagar ska det väl göras rent även i den baljan. I morn ska ja sopa bort alla blomblad som fallit ner från träden där och så även hänga upp belysningen så det ser lite mysigt ut.

Trädgården i övrigt är ju fin och klar. Men nää  det är inte jag som har fixat det utan mina snälla granne Rebecca. Häromdagen när vi kom hem från stan Kevin och jag så höll Rebecca på med att köra trimmern där det inte gick att komma åt med åkgräsklipparen och på gräsmattan innanför staketet ja vem fanns där.

Hennes sambo Micke och deras lilla son Hugo och dom klippte gräsmattan så den blev fin också. Om någon vecka ska jag nog försöka köpa växter till både dammen och till de stora krukorna nere vid poolen och då kan man ju hoppas att det inte blir frost efter det  för då dör väl alla kanske.


Häggen blommar så vacker och jag minns när min kompis Roffa kom ut och de små träden skulle slängas där han jobbade. Å inte trodde han väl att de skulle ta sig men jag ville testa och så här vacker ser ett av dom ut.
Nu ska jag fixa lite utanför ingången och kanske skruva ihop ett litet bord som jag köpte till pooltrallen sen blir det nog vila en stund för som vanligt är det ju jobbarnatt.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.