Dagarna går undan och sommaren är på gång

by on maj.02, 2019, under Allmänt skrivande

Dagarna rullar på och tiden går väl fortfare än vad jag vill igentligen. Sedan avtalet skrevs med Öst-Media så har jag haft rätt körigt på fotofronten då det faktiskt hänt en hel del.

Drönarna har använts flitigt vid flera tillfällen och även Räddningstjänsten har bett om hjälp vid ett par tillfällen för att kontrollera att inga fler brandhärdar fanns när det varit skogsbrand.  Jo ja har ju två lika dana drönare och meningen är ju att Rebecca ska lära sig att flyga dom också så hon kan använda en både vid blåljusfotografering och annan fotografering. Inom närmaste tiden ska Thomas på NT och jag testa våra drönare här hemma för att kontrollera ett par saker.
Min nya mobil fungerar kanon och kameran i den är helt suverän så vid vissa gånger har jag även filmat och fotat med den för att på så vis kunna få iväg materialet till Öst-Media snabbare.

Men är det mörkt ute eller om man zoomar mycket så blir det lätt lite skakigt på filmerna och för att få bort mycket av det så köpte jag in en DJI Osmo Mobile 2 som funkade helkt klockrent även när jag zoomar.
Var en sväng till Mediamarkt häromdagen och såg att de sålde en liknande men hade utförsälning på dessa då de skulle utgå från deras sortiment så ja köpte in en till så att även Rebecca när hon fotar med mobilen och blåljusnyheter ska få stabilare filmer. Inom någon vecka hoppas jag ju att NT får hem det som de beställt åt mej och som gör att Rebecca lättare har koll på blåljushändelserna om hon är i stan. Hon får ju överta den jag har då jag får en nyare.

Blommor har jag faktiskt också hunnit med att handla på Lövdalen och även på Plantagen. Kanske lite vågat att sätta ut dom redan men går det så går det och snyggt blev det ju i alla fall. En hel del Penseér har jag ju satt ut i vanlig ordning förstås där jag brukar sätta dom längs gången.

Både äppelträdet och bigaråträdet har blommorna slagit ut på och visst är det vackert. Sen återstår det att se om vi får några äpplen i år. Förra året var det inte många men desto mer bigaråer.
Förra gången jag skrev så var jag ju irriterad och besviken på en person som inte höll vad den lovade och nog blev jag förvånad när den plingade till i mobilen en dag och vederbörande hade gjort om och gjort rätt. Det kändes bra eftersom vi hade kommit överens om det för många år sedan.
Kevin har varit lite krasslig sista dagarna med ont i halsen, ont i kroppen och knoppen och även feber med förkylning men har gått till skolan ändå. Men i tisdags efter skolan så var han mer död än levande då han klev ut och satt sig i bilen efter skolan. Risken att han skulle bli frisk på drygt ett dygn var ju liten och jag var ju glad så länge han inte smittade mej.
Nu på onsdagskvällen konstaterar jag att han absolut inte kommer att gå denna vecka och han har lyckats sprida smittan även till mej fast jag är inte lika sjuk som honom än i alla fall.
Han har sovit både tidigt och länge både i går natt och i natt. Likaså så har han sovit flera timmer på dagarna och frusit dessutom. Är ju bara hoppas att det går över snabbt. De har ju Nationella prov i engelska i dag, torsdag i skolan men är man så sjuk som han är så presterar man säkert inget vidare om man skulle gått så det får bli som det blir man kan ju trots allt inte rå för om man är sjuk.
Häromdagen var jag uppe i Finspång en sväng ett par timmar för att testa en sak men tyvärr fick jag åka hem med dåligt resultat och nu lade jag det projektet i bra å ha lådan ett tag så får ja fundera på hur jag ska göra och plocka upp det igen när jag tror jag har en lösning.
Å inte fan har jag fått något svar på varken njursten eller mina prover om tröttheten. Men det är ju som vanligt det ska alltid dröja med sånt. Men ja överlever ju ändå fast skulle ju vara bra å känna sig lite piggare å inte så förbannade trött jämt.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.