Många dagar sedan jag skrev

by on jan.07, 2019, under Allmänt skrivande


Det är länge sedan jag skrev nu men dels har tiden inte räckt till och inte heller har jag haft orken att göra det. Har ju faktiskt haft en hel del att göra. Men till Nyårsafton så beställde vi en stor smörgåstårta från Dillqvist. Det var ju mycket räkor på den men sen var det väl lite si och så med garnityren. Å när vi skulle ta en bit av den på Nyårsaftonskvällen så var vi fyra som sa. Vad faan har de haft i den här. Vi kikade och konstaterad att de formligen tömt ut flera lager av smögåsgurka som tog över smaken av hela tårtan.  Tur var så hade man ju lite gått kött så det slutade med att det blev Oxfile, pepparsås och hasselbackspotatis.  Behöver jag säga mer än att jag fotade lagren, skrev å klaga till Jonas som lovade kompensation. Å sen så slängde vi den för den gick faan inte att äta.

Men även om det är Nyårsafton så funkar det väl och träna eller..   Jo Kevin tyckte nog så och mig spelade det ju ingen roll eftersom jag ändå jobbade så på kvällen for vi in till stan och jag väntade nån timma innan han kom ut.
Jag åkte dock in igen straxt innan raketerna i stan skulle skjutas och mycket riktigt så brann det lite här och var så det blev lite levererat till NT.

Å lite är väl synd att säga. Sedan Nyårsnatten fram till idag den 6:e så har jag levererat 7 bilder och tre filmer till NT. Men så har jag nästan huggit på alla larm men någon bomkörning har det väl blivit också. Den här olyckan inträffade i lördags förmiddag då halkan återigen slog till.

Sabans pappa skulle byta bromsar, oljefilter och lampor på bilen och som en liten överaskning så kom bilen tillbaka hem rengjord både utvändigt och invändigt då Cassandra och Saban fixat det innan de körde ut bilen till mej.
Sån tur var så hade jag ju lånebil det dygnet och jag hade ju inga problem att fara iväg till Hagebystallet där det börjat brinna. Så även där blev det film och bilder till NT. När så bilen lämnades hos mej så berätta Cassandra att de tänkte komma ut på söndagskvällen och fira Kevin istället för på tisdag då han går i skolan och alla jobbar. Så då beställde jag en smörgåstårta men INTE på Dillqvist.

Å den smakade bra men det kanske var lite lite för mycket av pepparot iblandad men den smakade i alla fall betydligt bättre än den jag hämtade på Nyårsafton.

Eftersom även grannstugan fått reda på att Cassandra och Saban med Nicole skulle komma så passade dom också på att komma över en stund. Att Kevin inte finns med på den här bilden beror ju som vanligt på att han absolut inte vill bli fotograferad.

Men Cassandra lyckades få till en bild lite i smyg men han ser ju så allvarlig ut på bilden men ja ska väl inte säga något. Jag ogillar ju också å vara med på bild och om jag är det ser jag ju ut som en riktig surbulle.
Åren går fort och om ett par dagar är den ”lilla” killen 17 år. Det är snart dax att börja plugga och övningsköra för körkortet så han har det när han blir 18 år. Pengar till det har han ju då hans far ska ha satt över på ett konto istället för underhåll genom åren så det lär ju räcka både till körkort och lite annat.

Den här bilden hittade jag och den är ju några år sedan. Det var första och enda gången som han åkte skoltaxi till skolan och han började första klassen. Sen den dagen har allt morfar kört honom nästan varje dag till skolan och även Ludde har ju hämtats upp förutom sista året i nian då grabbarna körde moped till skolan. Å likaså nu på Gymnasiet. Fast nu på vintertid så blir det transport för båda i den varma bilen förstås.

Här är en annan bild där han heller inte är så gammal. Finklädd är han men lämnar platsen där han står då hans far och hans sambo gifter sig i Söderköping. Samma fina klädsel men med vit fluga hade han haft bara ett par månader tidigare då hans mor begravdes. Tänk vad åren rullar på fort.
Men som sagt på tisdag blir han 17 år och även den dagen börjar han gymnasiet igen. Om ett par veckor ska han prova på arbetslivet som elektriker  i några veckor då de ska ut och vara prao på olika firmor.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.