Så var det dax att äta julmaten å en sväng på stan

by on dec.25, 2018, under Allmänt skrivande


På eftermiddagen var det så dax för Kevin och mej att äta julmaten jag fixat åt oss. Fast vi hade ju bestämt en sak å det var ju att alla skulle få sitta vid matbordet eller….

Så blev det ju också fast katten Pärson kunde ju inte hålla tiden och tur var väl det för han är inte så väluppfostrad så han hade säkert hoppat upp på bordet när hans mat på tallriken hade tagit slut. Ghost, Candy och Tussen uppförde ju sig som de skulle även om de tyckte att de fick lite för lite julmat.

Så när dom ätit klart så satt dom ju kvar och tittade när vi ”vräkte” i oss och Kevin kunde ju inte låta bli utan de fick faktiskt en liten portion till av köttbullar, korv och skinka för visst ser de ut att vara hungriga och bedjande ut på bilden. En kort stunds vila blev det på kvällen innan jag bestämde mej för att kolla läget.

Det där med Midnattsmässor i kyrkor mitt i natten, hur är det kommer det nåt folk eller får prästen stå där och predika för sig själv. Det var nog det jag mest fundera över. När jag var barn fanns inte Midnattsmässa utan då var det bara Julotta och just den här kyrkan tog min far med mig och syrran till och för att vi skulle stå ut så lurade han oss varje gång med att prästen nog skulle åka på ledstången ner från predikstolen men inte fan gjorde han det.

Jag gläntade på kyrkdörren och upptäckte till min stora förvåning att det faktiskt var fullsatt i kyrkan. Tog ett par bilder och smög tyst ut därifrån och tog bilen och körde in mot city. Var det någon fart och fläkt på stan när klockan närmade sig midnatt eller.

Passerade denna faktiskt vackra gran som står utanför Konstmuseét vid Kristinaplatsen. Tog en bild och parkerade utanför Biblioteket för att ta en bild på all aktivitet på Drottninggatan.

Nja så värst mycket aktivitet var det ju inte å spårvagnarna hade slutat gått. En och annan fotgängare och även en cyklist kunde man skymta längs trottoaren men mer livat var det inte så här natten mot Juldagen.

Hospitalsgatan låg även den öde och stjärnorna som hängde där fanns där även när jag gick där som barn. Jag bodde ju hos min mormor och var väl 10 år när vi ofta gick och handlade på Tempo som låg på gatan mellan Olai Kyrkogata och Drottninggatan.

Svepte förbi Olai Kyrkan och funderade om det var lika fullt här inne som i Sankt Johannes kyrka eller hur var det.

När jag gläntade på dörren och tog bilden kunde jag konstatera att där inne var det absolut ingen trängsel utan på sin höjd ett 50-tal personer fanns på bänkarna. Smet ut därifrån lika fort som jag kom in och fortsatte nattfärden.

Saltängsbron eller som den hette förr Oskar Fredriks bro var väl upplyst i natten och byggnaden i bakgrunden som har alla fönster upplysta är ju gamla Storan som förr var ett dansställe och där höll även TV4 till senare när de hade sin lokalredaktion där.

Körde vidare och körde Hamnbron upp där jag stannade till och tog en bild på vad man gjort där. Upplyst och vackert var det i alla fall. Å nu kom jag inte på så mycket mer att fotografera och inte heller hände det något på blåljusfronten så efter att ha kört runt i en och en halv timma så styrde jag bilen ut mot stugan i skogen. Kevin satt och spelade när jag kom men han hade allt varit och låst ytterdörren om stugan  vilket han brukar göra om jag ger mej hemifrån när det är mörkt.
Å nu har klockan närmat sig två natten mot Juldagen och jag kan konstatera att vi inte stressat ett enda dugg denna helg utan vi har tagit dagen som den kommer så även om det nu var julafton så har jag tvättat ett par maskiner med kläder också.
Det har lustigt nog inte hänt så många olyckor under Julafton men bränderna har börjat nu framåt kvällen och minst ett 10-tal familjer runt om i landet är just nu hemlösa på grund av brand. Flera villor och även lägenhetsbränder har det varit. Återstår att se hur resten av natten blir då för det är ju några timmar kvar innan jag får krama kudden tydligen.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.