Var är Julkänslan som man hade förr

by on Dec.23, 2018, under Allmänt skrivande

Sitter och jobbar och har saknat den där Julkänslan som man brukar ha inför julen. Den har i alla fall inte hittat hit trots att jag försökt att fixat till det i stugan så det ser ut som julen närmar sig.
Har handlat allt som behövs inför julmaten så det blir som vanligt, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll julskinka, janson frestelse, lax och lite annat. Häromdagen gjorde jag 170 köttbullar men det gick ju åt en del när vi åt middag igår som blev potatis, brunsås med köttbullar. Så igår på eftermiddagen slet jag fram ett par stora paket med blandfärs och ställde mig i köket igen.

Å jag gjorde tre köttfärslimpor och drygt 100 köttbullar till så nu har vi ju både över jul och även några middagar om jag inte kommer på vad vi ska äta. Jag minns att jag gjorde ju samma sak förra året. Idag när jag vaknar efter att ha sovit några timmer efter nattpasset ska jag sätta igång och göra ett par formar med jansons frestelse.

För några dagar sedan så var Thomas Möller på NT och jag och inbjudna till Flygledartornet på lite kaffe och pepparkaka. Kul att se hur det såg ut där uppe även om jag varit där en gång för herrans många år sedan. Pratade med bland annat flygplatschefen och hon och jag ska ses efter årsskiftet å skriva ett avtal som gör att det blir något lättare att lyfta med drönaren även om det kan vara ett flygplan som är på väg att landa.

Efter besöket där så traskade vi ner till Kungsängens restaurang och käkade dagens lunch och det smakade inte illa. Å givetvis snackade vi en massa skit som vanligt. Trevligt var det i alla fall. Han berättade att han bara jobbade några dagar till sedan var marknaden min i en vecka då han skulle vara ledig.

Å nog fick jag å göra. Den här olyckan inträffade tidigt en morgon visserligen inte då han var ledig men han hade inte börjat så tidigt så det blev både film och bilder till NT.  I torsdags kväll så rasslade det till. Då hände grejerna på löpande band. Först for jag iväg på en olycka där en person skulle blivit påkörd nära Tingstad men det visade sig att det handlade enbart om en dikeskörning där ingen var skadad.
Hann knappt hem så gick larmet om en trafikolycka vid södra infarten till Norrköping och där köpte NT både film och bild. Väl hemkommen så hann jag knappt ta av mej skorna förrän det gick nytt larm om en älgolycka på E22 vid Tallbacken. Drog iväg förstås och även där köpte NT bilden. När jag rapporterade av till NT och berättade hur det var och att bilder var på väg så gick det ett nytt larm å nu brann det i en villa i Luddingsbo.
Närmaste vägen var ju över Mariehov och Venneberga så jag körde den vägen. Tog några bilder och lite film och åkte därefter hem. Väl hemma skickade jag filmer och Kevin kom lite försynt och frågade om jag köpte popcorn. Faaan.  Hade ju lovat honom dagen tidigare och när jag for iväg på älgolyckan lovade jag ju att köpa det då istället men branden kom ju emellan så jag missade det.
Men jag hade ju lovat så jag tog på mig skorna och körde in till stan och fixade popcornspåsarna och återvände hem. Hann att a en kopp kaffe och skriv in ett par nyheter så gick larmet igen. Klockan var precis midnatt och nu hade en lastbilsolycka inträffat på riksväg 55 nära Skriketorp.

Kan väl erkänna att det var det jobbigaste fotouppdraget på länge. Först att ta sig så nära olycksplatsen som möjligt vilket var att åka in över Åby ner i Graversfors och sen på en mindre väg så jag kom till Skriketorp. Där ställde jag bilen och traskade uppför en väldigt hög och brant slänt bland buskar, stenar och annat innan jag nådde vägen. Väl där konstaterade jag att blåljuset jag sett var första räddningsfordonet som ställt sig som varning för olyckan så jag fick traska ytterligare en bit för att komma fram till olyckan.
Samma väg tebax efteråt och sen pustade jag ut men ont i bröstet, ont i benen och kroppen hade jag. Man är ju fan inte van att göra såna där strapatser vid en fotografering.
Så igår var jag lite OFFLINE några timmar då jag kände att jag fick ta det lugnt. Kändes som jag varit på världens fyllefest och dessutom fått stryk över hela kroppen.
Men dagen och kvällen var ju lugn så jag kunde göra det jag skulle med maten. Nu återstår det att se om det blir mycket trafik idag, dagen före julafton så jag får åka och fota. Men jag kan ju säga att det var en lönsam kväll även om den var jobbig. Fyra bilder och en film till NT på några timmar.

Nu har det ju kommit lite snö och jag vet ju hur det var förra året. Sopbilarna vägrade åka upp när det kom några cm snö så i år var jag förberedd för att få tunnorna tömda så jag drog ner båda två med bilen så de kunde tömma dom.
I natt var jag och hämtade Micke som varit på Julbord med några kunder och det var riktigt nära att han kunde fått en extra utflykt då det gick larm om en brand på Mauritzbergs slott. Men efter någon minut kom återbud och vi kunde fortsätta färden hem. Annars hade det blivit en dryg timmes extra resa för trötta Micke då det tar nästan en halvtimma ut dit å så ska man ju hem också men nu slapp vi. När vi passerade tunnorna så häktade jag på en av dom och drog med hem till gården så det inte är så långt och slänga soporna. I morn kanske jag hämtar den andra men vi får väl se.
Klockan har närmat sig halv sex dagen före julafton. Kevin har lagt sig och sover men fick förstås provsmaka både köttbullarna som jag gjorde tidigare och så även den griljerade skinkan förstås.
Hade ju frågat honom vad han ville ha i julklapp men han ville som vanligt INTE ha något men jag visste ju att han pratat om en ny snabbare och mycket bättre skärm till sin speldator. Så häromdagen så frågade jag vilken han menade å igår så kom den med posten. En lycklig kille förstås även om det nu var en dyr julklapp men jag kompenserar lite då han inte får så många julklappar  eftersom han inte har kontakt med dom.
I år har vi i alla fall bestämt att vi ska ha tre gäster vid matbordet på Julafton. Nja gäster och gäster men ja ja.  Säger inte mer men många förstår nog och en bild lär väl komma upp här och även på Facebook och Instagram  :)

Har konstaterat att jag nog både tänker och grubblar alldeles för mycket. Nog så viktiga tankar men kanske trots allt får jag minska ner med tänkandet. Det är ju trots allt tur att det inte rör sig om några världsliga problem men det stör mig ändå att tankarna ändå finns där. Nu är det ju inte riktigt så många tankar som på bilden sån tur är. Å jag kan ju bara försöka påverka och i vissa fall besluta mig för det jag tänker på. Men som vanligt så tänker jag säkert vidare.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.