En halvdag med min dotter

by on Dec.08, 2018, under Allmänt skrivande

Jag pratade på torsdagskvällen med min yngsta dotter om bävern som jag hade sett. Hon var ju sjukskriven så vi bestämde att jag skulle hämta henne efter jag lämnat Kevin och Ludde i skolan så kunde vi åka dit.
En trött dotter kom in i bilen och vi försvann men som jag sa så var det ju inte så säkert att vi skulle se den idag för jag visste ju inte om den ville vara fotomotiv varje dag.

Men när vi kom dit så såg vi en dam som stod med sin mobil och såg ut som hon filmade. När vi kom fram så nog fanns bävern på plats och nu på ett bättre ställe så även jag fick se bäversvansen som inte syntes på mina bilder igår. Cassandra tyckte den var så liten å gullig så hon ville förstås ha den men hon behärskade sig.
När vi stod där och jag tog min bild kände jag två armar som kramade om mig bakifrån. Kikade ner och såg att det måste vara en dam, men vem……
När jag vände mig om var det ju min näst äldsta dotter Elisabeth som gick förbi med en arbetskompis och skulle på en kurs.  Inte ofta vi ses heller men i dagens läge så är det ju arbete och andra viktiga göromål som tar överhand och tiden för att umgås med nära och kära minskar tyvärr.

Efter att vi fotograferat bävern så åkte Cassandra och jag vidare och vi hamnade på Lindahls på Maxi där vi satt och gottade oss en stund innan vi gick ut igen och åkte vidare.  Körde lite kors och tvärs i stan då vi kom på lite olika ställen om de fanns kvar och så vidare. Som avslutning åkte vi runt till alla gravarna och tände ljus. Vid min farmors grav, min mormors grav, vid Kevins mammas samt Cassandras systers grav. Sen körde jag hem henne klockan hade ju hunnit bli 13 och Cassandras dotter Nicole slutade ju skolan 13.30 och Cassi ville ju hem innan å bädda sängen i alla fall innan dottern kom hem från skolan. Vi kom överens om att ses nästa vecka och luncha på Dillqvist som jag tycker är ett bra ställe.
Efter Jag släppt av henne så åkte jag faktiskt till Dillqvist och tog en dagens och det blev fisk med kallsås och potatis.

Precis när jag hade ätit färdigt fick jag halvspringa till bilen då ett larm gick om en brand i Klockaretorpet. Vid framkomsten visade det sig att ”röken” var ånga och inget annat och någon bild blev inte såld och Möller som kom när jag var tillbaka till bilen log och sa faaaan Uffe var du först nu. Men vad spelar det för roll när det blir ”bomkörning” som jag kallar osålda händelser för.
Sen körde jag ner till Kevins skola och väntade på att Kevin skulle sluta. När jag satt där kände jag att jag skulle kunna somna i bilen sittandes men höll mej vaken och när Kevin kom ut åkte vi hem till stugan. Kevin hade ätit på pizzerian idag å var inte hungrig direkt. Det innebar att jag gick raka vägen till sängen och ja kanske efter någon minut så sov jag.
Knappt två timmar senare vaknade jag och steg upp och lagade mat till honom. Tre ryggbiffar och pommes var det han önskade och det gick ju fort och lätt så jag var glad för det.
Jobbade några timmar men sent i natt så kände jag. Jag MÅSTE vila en stund.  Så jag la mej och sov drygt en timma sen upp igen.
Vid 01-tiden var jag återigen ”pigg” eller i alla fall nästan det ordet.  Hände mycket i landet men inget här som gjorde att jag kunde fara iväg och fota.
Jag känner ju den lille killen rätt väl så straxt efter två gick jag ut till köket. Kevin satt och spelade CS och skratten avlöstes titt som tätt med pratet med sina vänner i Umeå. Men sen tystnade han.
Hörde en röst lite högre än vanligt och även steg som närmade sig. Det luktar kött morfar sa han och sken som en stor sol. Klart det gör jag känner väl dej svarade jag.

Fem minuter till så är pommen färdig sa jag. Tack svarade han som alltid och tillade att jag ska gå och lägga mej nu så jag äter gärna vid sängen. Efter en kort stund kom den glada killen ut i köket, hämtade sin tallrik och ordet SKOLA fanns inte i hans huvud för jag vet att han tycker det är otroligt jobbigt just nu och jag längtar verkligen efter att han ska få sitt efterlängtade vinterlov.  Maten Ja den svepte han försås i sig utan problem och nyss såg han på en fil på datorn men nu hör jag någon snarkning och den kommer inte från hundarna det lovar jag. Fast klart klockan är närmare fyra på lördagsmorgonen.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.