Att driva en gratissida är inte gratis

by on Dec.06, 2018, under Allmänt skrivande


Att driva en gratissida är inte helt gratis. Det har Norrköping News, Linköping News och Jönköping News fått erfara. De tre gratistidningarna har hållt sig över vattenytan omkring ett år.
För några månader sedan gick man ut med att lägga ner Jönköping News och idag gick man även ut med att man varslat all personal på både Linköping News och Norrköping News då man måste ha tag i någon som vill satsa pengar.
Men vem vill satsa pengar på webbtidningar som har många besökare och en hel del personal och tydligen en dålig annonsförsäljare. Annonserna skulle ju göra att de skulle utvecklas och överleva sa Matts Ottosson när han och jag satt och fikade i slutet av förra året vid Spiralen. Ett samarbete var tänkt men jag kände på mej att de skulle inte överleva och vad jag minns redan då sa jag till några fotografer att om ett år finns de inte kvar.

Wighsnews som jag driver är ju också gratis men jag har minskat ner på nyhetsutbudet enbart för att tidningar som inte vill betala för att få nyheter inte ska kunna plocka dom gratis på vår sida. Sedan har jag ju inte bara min nyhetssida för den delen utan jag uppdaterar och även sköter nyhetsbevakningen till flera tidningar i Sverige.
Men det återstår väl att se om News drunknar eller om de lyckas hålla huvudet ovanför vattenytan till någon finansiär dyker upp om det nu gör det. Jag är tveksam.


Comments are closed.

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.