Archive for april, 2021

Vad ska vi äta idag – Den ständiga frågan

by on apr.25, 2021, under Allmänt skrivande

Det där med matlagning är väl ingen rolig historia kanske men trots allt så tycker jag det är helt ok att laga maten bara vi i stugan vet vad vi ska äta. Men lille Kevin, ja han är ju inte liten längre han är ju 19 år hans svar på frågan om vad vi ska äta blir oftast ”Nåt gott” å på frågan vad nåt gott är då så har han förstås inget svar.

Så här kan det se ut i köket i stugan ibland då jag får nåt anfall att laga många middagar och frysa in så man bara kan ta fram å micra upp å äta. Å då finns det ju dessutom ett antal maträtter att välja på också.

Alltså vi är väl rätt kräsna med kött så vi köper nästan alltid Svenskt kött från Bjursunds slakteri och alltid Svensk fläskfilé men den hittar jag ju på Ica. Potatisen som vi äter kommer förstås från Lelles odling och den är dessutom odlad och skördad på fältet nedanför vår stuga.

Eftersom vi nu är storkonsumenter av kött så kommer också Kylbilen hem till gården med min beställning. Kan man kalla service.

Ibland händer det att jag fixar till en stor smörgåstårta. Förr köpte jag dom färdiga men sista gångerna har jag faktiskt gjort dom själv och de smakar lika bra faktiskt.

Att äta ute på altan nu när det börjar bli varmare är inte helt fel. Här har jag fixat en tallrik med Flankstek, sallad med picklad rödlök och så pomme och Persiljesmör.

Å som ni ser så är det mycket kött i den här stugan och lägger upp några bilder som jag tagit nu under 2021.

Ja lustigt nog kan det bli bara grönt på tallriken tillsammans med kött men det händer inte så ofta kan jag lova :)

En skål med bara sallad och så en köttbit till är heller inte så dumt. Men den här skålen är nog tänkt att använda som middag då jag fick för mig ett tag å äta lite nyttigare.

För ett tag sedan så införskaffade jag en Ckrock-Pot och jag har väl inte använt den mer än några gånger men den funkar.

Här är en stek som lagades till med Ckrock-Poten. Smakade utsökt men var ju lite fixande innan allt skulle ner i grytan.

En liten påskmiddag fixade jag till också men det fanns ju betydligt mer å äta än det som syns på tallriken.

Det här beställde jag en gång också men både Kevin och jag tyckte att det räckte med en gång och aldrig mer :) Men smaken är som baken. Delad.

Kommentarer inaktiverade för Vad ska vi äta idag – Den ständiga frågan more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.