Archive for december, 2020

Nu är det nog färdigpyntat för i år

by on dec.12, 2020, under Allmänt skrivande

Nu är det nog färdigpyntat för i år. Nu har belysningen runt ytterdörrarna kommit på plats också å även lilla stugan har ju förstås belysning runt om även om den nu står tom för tillfället.

I år bestämde jag mig att även ha belysning runt ett par fönster på gaveln mot vägen och det blev ju riktigt snyggt det också

Å så var det ju granen förstås. Jag är säker på att jag även i år hade fått gått ut och hugga mig en gran om jag frågat min gode vän men orken att gå i skogen är just nu lite taskigt med så jag åkte faktiskt upp till blomsteraffären på De Geersgatan i Eneby där han fick kapa till en gran lite bättre så den fick plats där jag ville. Å nog blev den snygg alltid med julkulor i och belysing. Fick plats som vanligt i parasollhålet på bordet på altan. Så nu syns den från det så kallade Blomsterrummet, matrummet, vardagsrummet och sovrummet samt köket. Kan knappast bli bättre.

Å faktum är att jag tog mig tid att göra runt 200 köttbullar, 50 st pannbiffar och 4 köttfärslimpor i december också. Jag brukar ju göra det. Hemmagjorda köttbullar smakar gott på julen men allt går ju också å äta till middag bara man tar fram det ur frysen. Så nu känner jag mej rätt så nöjd med det jag hunnit med.

Kommentarer inaktiverade för Nu är det nog färdigpyntat för i år more...

Det blir nog Jul i stugan även detta år

by on dec.06, 2020, under Allmänt skrivande

För någon vecka sedan när det var 1:a advent så var det full fart i stugan. Ja något julpyntande blev det ju inte då eftersom det blev en hel del jobb utförda i lillstugan bredvid av ett par goa vänner som kom hit.

Det såg mer ut som en byggarbetsplats där inne och även en hel del taklister hade transporterats hem från en byggfirma i stan.

De viktigaste listerna i köket blev bytta och i badrummet så kom det upp helt nya.

”Spindelnätet” med för grova och för långa kablar rättades till och även en hel del kablar ändrades om och byttes ut. Så det blev riktigt bra men frågan är om jag tänker göra något mera ja förutom att städa där inne igen då :)
Blev ju både skitigt och dammigt i samband med det arbetet.

Jag har alltid tyckt att det ser tråkigt ut med dessa jäkla plastkassar vid braskamin men varför ska ja ha annat å då får jag ju stuva om veden en extra gång har jag tänkt. Men nu blev det som det blev och det blev ju riktigt snyggt. Det är ju mycket ved där men faktum är att det går åt och efter 4-5 dagar är det slut igen och måste fyllas på.

Skulle jag julpynta eller inte. Har funderat många gånger om jag skulle strunta i det för det är ju trots allt bara jag och Kevin som ser tomtarna och även att jag har vår julgardiner uppe. Jag var tveksam men i veckan som var så bestämde jag mig och här kommer några bilder på hur det blev :)

bsh

Ja så blev det jul i varje rum förutom i sovrummet för dit har jag inga julgardiner men adventsljusstakarna lyser så fint här inne också faktiskt. Å utomhus skulle det ju finnas tomtar i alla fall det hade jag ju bestämt mig för eftersom jag dessutom i år införskaffat fler tomtar och några tomtar har jag ju också fått :) :)

Den här tunga tomten är nog gamlingen på gården. Jag minns faktiskt att jag köpte den på en gård långt upp i dalarna för många herrans år sedan.

Så visst ser det väl ut att vara lite julpyntat även detta år fast som sagt jag var mycket mycket tveksam.
Nu återstår det att jaga en liten gran som ska stå på altan och så vill ja ju förstås ha lite snö eftersom det trots allt är vinter ute eller……

Kommentarer inaktiverade för Det blir nog Jul i stugan även detta år more...

This is RAKALAP themes

I hope you like it :)

You can change this widget in your themes option.